Sari la conținut

Coșmarul unui copil de 7 ani, băiatul suferă de o boală rară. Medicii au diagnosticul crunt

Varicela este o boală infecțioasă comună în copilărie
Sursa foto: freepik.com
Varicela se tratează la domiciliu și se rezolvă de la sine în câteva săptămâni

Coșmarul unui copil de 7 ani, băiatul suferă de o boală rară. Micul pacient a fost internat în spitalul din Timișoara de la Spitalul Județean din Arad. Copilul suferă de varicelă hemoragicĝ, o maladie foarte rară. Evoluția agravantă a bolii a fost foarte rapidă, spun medicii.

Cazul unui copil de 7 ani care suferă de o boală rară a fost făcut public de pe pagina de Facebook a spitalului, care atrage atenția asupra necesității vaccinării preventive.

Băiatul suferă de o boală rară. Medicii au diagnosticul crunt

Diagnosticul pus de medici este varicelă hemoragică, o maladie foarte rară, boala venind pe fondul unei afecțiuni oncohematologice.

Varicela hemoragică

„Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toții știm că varicela se manifestă printr-o erupție pe piele, cutanată, sub formă de vezicule. Erupția apare inițial la nivelul pielii capului, după care se extinde pe tot corpul. În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate și apoi sângerări ale mucoaselor. Ceea ce s-a întâmplat și în cazul pacientului internat în spitalul nostru.

2000 de trombocite/microlitru

Copilașul are, însă, și o trombocitopenie, o afecțiune hematologică ce duce la scăderea numărului de trombocite la nivel sangvin. La o persoană sănătoasă numărul trombocitelor este de peste 150.000/microlitru. În momentul în care a ajuns în spitalul nostru, copilul avea 2000 de trombocite/microlitru. Am reușit, însă, în doar câteva zile să îl echilibrăm, să îi creștem numărul la peste 10.000″, a povestit medicul Adelina Marinescu.

Medicii spun că starea de sănętate a băiatului s-a îmbunătățit însemnat. Nu au mai apărut elemente eruptive noi, iar cele vechi încep sę treacă într-o faza următoare a bolii.

Tratamentul bolnavilor cu varicelă prevede izolarea pacientului, loșiuni care să calmeze mâncărimea, medicamente pentru reducerea febrei.

„Complicațiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecțiuni. Complicațiile severe includ pneumonii, otită, encefalită, hemoragie, infecții bacteriene ale pielii, chiar septicemie”, spune dr. Adelina Marinescu – medic specialist boli infecțioase Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, potrivit Digi 24.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel