Sari la conținut

COVID-19: Noi simptome! Pacienții care s-au vindecat se pot confrunta cu aceste simptome chiar și după 5 luni!

OMS cere vaccinarea populatiei
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
OMS cere vaccinarea populatiei împotriva tantarilor

Cercetătorii medicali au făcut o nouă descoperire privind simptomele ce se manifestă la infecția cu noul coronavirus. Mai concret, aceștia au stabilit că unele personae care s-au vindecat de COVID-19 s-au confruntat cu noul diagnostic: „degete covid”.

Ce înseamnă „degete covid”?

„Degetele covid” – sunt un simptom asociat infecției cu coronavirus și se manifestă prin erupții la nivelul mâinilor sau picioarelor, erupții asemănătoare rujeolei sau urticariei.  Simptomul se poate manifesta și prin umflături sau bubițe micuțe de culoare roșie sau violet. În mod normal, la cazurile ușoare de coronavirus se vindecă în termen de două săptămâni. În cazul formelor severe, simptomele „degetelor covid” se pot manifesta și timp de câteva luni, chiar dacă pacientul s-a vindecat.

degete covid

Potrivit celor de la Daily Mail, cercetătorii își manifestă îngrijorarea că unul din 12 pacienți infestați cu virusul covid-19 poate manifesta aceste erupții.  Plecând de la această constatare, s-a făcut o solicitare oficială către Organizația Mondială a Săntății pentru a recunoaște acest simptom, alături de febră, tuse și pierderea mirosului sau a gustului, simptome cunoscute covid-19.

Citeste si:

Acest studiu a fost realizat de cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts, care au analizat dosarele pacienților infectați cu covid-19, începând cu luna aprilie.

Aceștia au analizat cazul a peste 1000 de pacienți din 39 de țări, iar dintre aceștia 16% au fost spitalizați. S-a putut observa că unuii bolnavi s-au vindecat de „degetele covid” în două săptămâni, alții cu simptome medii s-au vindecat în aproximativ 60 de zile, în timp ce pacienții cu forme acute de covid-19, au experimentat acest simptom până la 130 de zile.

Potrivit lui Lindy Fox, specialist în dermatologie, majoritatea pacienților care se confruntă cu aceste simptome sunt tinerii.

Experții mai adaugă, că aceste simptome se pot regăsi cu precădere în zonele cu climă mai rece sau în perioada iernii.  Acest simptom arată ca și cum degetele ar fi înghețate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.