sâmbătă, decembrie 10, 2022

În timp ce pandemia avansează la nivel mondial, cercetătorii încearcă să descopere cât mai multe despre Covid-19 și modul în care afectează organismul. Studii recente arată că o grupă de sânge poate influența atât probabilitatea infectării, cât și severitatea simptomelor asociate.

Studiile recente au relevat că șansa de a contracta noul coronavirus poate fi influențată substanțial de o anumită grupă de sânge. De asemenea, pe lângă acest lucru, poate determina severitatea cu care simptomele se vor manifesta în timpul bolii Covid-19. În această privință, WebMD a cerut opinia medicului Roy Silverstein, membru al Colegiului de Medicină din Winsconsin, în cadrul unei conversații ce vizează noua descoperire.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

Studiile care se concentrează pe influența grupelor de sânge în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus sunt efectuate în urma informațiilor colectate de la pacienții infectați. Acestea nu sunt teste clinice verificate, însă aduc anumite dovezi în ceea ce privește asocierea dintre Covid-19 și grupa sanguină.

Astfel, în urma cercetărilor, s-a observat că persoanele cu grupa 0 au șanse mai reduse de a contracta virusul sau de a dezvolta forme grave ale bolii. De asemenea, specialiștii au constatat că persoanele cu alte grupe de sânge, în special grupa A ,pot dezvolta simptome mai severe.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Care sunt dovezile?

Plauzibilitatea biologică se poate baza pe toate informațiile despre grupele de sânge. Se pare că probabilitatea de infectare este asociată cu glicozilarea proteinelor. Proteinele din sânge pot fi responsabile pentru inhibarea virusului sau pentru modul în care răspunde sistemul imunitar în momentul infectării. Astfel, persoanele cu anumite grupe de sânge pot manifesta forme mai grave, în timp ce altele determină forme mai ușoare de boală.

Te-ar mai interesa: De ce e normal să răcim mai des iarna și care e pa...

Cu atât mai mult, grupa de sânge are un rol în mai multe infecții, precum SARS-CoV-1, anumite tipuri de malarie și holeră. În aceste cazuri, grupa sanguină determină severitatea bolii și probabilitatea de infectare.

Cu toate acestea, Roy Silverstein nu recomandă ca persoanele cu grupa 0 să renunțe la măsurile de protecție. Încă este nevoie de un studiu aprofundat în prinvința asocierii dintre grupa sanguină și infecția cu noul coronavirus. Astfel, toate persoanele, indiferent de grupa sanguină, sunt sfătuite să respecte în continuare măsurile de prevenire.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Multe neop...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private