Sari la conținut

Covid-19 se poate preveni? Ce știm, până acum, despre vaccin?

pfizer

Oamenii așteaptă cu nerăbdare informații despre noile vaccinuri. Cum vor funcționa acestea, însă, și cum vor influența evoluția pandemiei?

Este foarte important aspectul eficacității vaccinurilor. Noile vaccinuri Covid-19 vor preveni simptomele persoanelor infectate, însă nu elimină virusul propriu-zis, a susținut medicul Anthony Fauci, director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, într-o conferință.

”Lucrul principal pe care dorim să îl realizăm atunci când oamenii se infectează este să prevenim simptomele virusului. Dacă reușim să prevenim simptomele manifestate de virus, în ultimă instanță, vom preveni afecțiunile grave care pot fi cauzate de acest virus.

Prevenirea simptomelor este obictivul final principal pentru în dezvoltarea noilor vaccinuri Covid-19, a spus Fauci. A elimina complet virusul este al doilea obiectiv pe care ne concentrăm.

”Eu, împreună cu dezvoltatorii vaccinului, ne mulțumim cu faptul că acesta va preveni bolile recunoscute pe plan clinic”, a subliniat doctorul. ”Asta sperăm că se va întâmpla, iar dacă reușim, această criză în care trăim cu toții momentan se va diminua”.

Cu simptome reduse în mod semnificativ, Covid-19 nu ar mai prezenta un risc de pandemie. Cercetătorii s-ar putea concentra, astfel, pe dezvoltarea unei soluții care să prevină infectarea propriu-zisă, eliminând virusul inițial.

Un număr mare de voluntari sunt în ultimul stadiu al unei cercetări clinice din S.U.A. Informațiile despre siguranța și eficacitatea produsului ar putea deveni disponibile pentru evaluare la sfârșitul anului. Acest lucru ar face posibil ca primele doze ale vaccinului să ajungă la persoanele ce lucrează în linia întâi la sfârțitul anului 2020, începutul anului 2021. Accesul la publicul larg va fi disponibil în câteva luni, după începutul anului 2021.

Regulile de prevenire ale virusului, precum purtarea măștii, distanțarea socială și igiena corespunzătoare vor juca un rol important ”pentru încă o perioadă de timp”, a spus Fauci.

”Aderarea la măsurile sanitare publice înseamnă că vom reuși să ajungem mai repede la scopul final. Asta înseamnă că ne vom apropia mai curând de normalitate”, subliniază acesta.

 

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel