marți, martie 9, 2021

Semnele de COVID-19, altele decât cele cunoscute până acum. Concluziile uimitoare ale unui studiu: au mai fost descoperite simptome noi, importante.

Dincolo de cele cunoscute, cum ar fi roșu în gât,

pierderea gustului și a mirosului, tuse, febră, iritații pe piele și pe limbă, potrivut unui sondaj recent, există multe alte semne că ai fost infectat cu noul coronavirus. Printre care, și pierderea părului.

Studiul a fost realizat de un medic de la Facultatea de Medicină a Universității Indiana, cu sprijinul persoanelor care au trecut prin boală.

În timp ce Centrele de Control și Prevenire a bolilor au identificat recent 17 simptome certe de COVID-19, studiul de la Universitatea Indiana a descoperit peste 98 de posibile simptome ale bolii, cercetând peste 1500 de pacienți, potrivit medicului

Natalie Lambert, coautor al sondajului universității americane.

”Noile simptome identificate de noi în cadrul acestui studiu includ: durere neuropată, adică stare de durere cronică asociată cu o leziune tisulară, dificultăți de concentrare, dificultăți la somn, vedere încețoșată, chiar și pierderea părului”, declară dr. Lambert.

Centrul de Control și Prevenție a Bolilor a dat lista aceasta de semne ale bolii, care pot să apară din ziua a doua de la infectare: febră, frisoane, tuse, dificultăți de respirație, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, pierderea mirosului și a gustului,

durere în gât, nas care curge sau înfundat, greață, vomă, diaree.

În cadrului noului studiu, mai mult de un sfert dintre participanți au raportat simptome. Pentru 26,5% au fost dureroase. Pacienții au manifestat și simptome identificate de CCPB, dar și altele suplimentare: arsuri la nivelul toracelui, dureri de spate sau dureri în piept.

Restul au avut simptome nedureroase, iar o treime dintre participanții la studiu au raportat căderea părului. Alții au mărturisit că au avut probleme de memorie, anxietate, amețeli, vedere încețoșată, printre altele.

Una dintre participantele la studiu

a spus că s-a îmbolnăvit de COVID-19 în aprilie și că și-a pierdut aproximativ 75% din păr, mărturisind că intenționează să poarte perucă.

De asemenea, infectații pot manifesta uneori iritații ale pielii, atenționează și Asociația americană de Dermatologie.

Ultimele stiri

Parteneri