sâmbătă, septembrie 26, 2020

Semnele de COVID-19, altele decât cele cunoscute până acum. Concluziile uimitoare ale unui studiu: au mai fost descoperite simptome noi, importante.

Dincolo de cele cunoscute, cum ar fi roșu în gât, pierderea gustului și a mirosului, tuse, febră, iritații pe piele și pe limbă, potrivut unui sondaj recent, există multe alte semne că ai fost infectat cu noul coronavirus. Printre care, și pierderea părului.

Citește și:

Studiul a fost realizat de un medic de la Facultatea de Medicină a Universității Indiana, cu sprijinul persoanelor care au trecut prin boală.

În timp ce Centrele de Control și Prevenire a bolilor au identificat recent 17 simptome certe de COVID-19, studiul de la Universitatea Indiana a descoperit peste 98 de posibile simptome ale bolii, cercetând peste 1500 de pacienți, potrivit medicului Natalie Lambert, coautor al sondajului universității americane.

Citește și:

”Noile simptome identificate de noi în cadrul acestui studiu includ: durere neuropată, adică stare de durere cronică asociată cu o leziune tisulară, dificultăți de concentrare, dificultăți la somn, vedere încețoșată, chiar și pierderea părului”, declară dr. Lambert.

Centrul de Control și Prevenție a Bolilor a dat lista aceasta de semne ale bolii, care pot să apară din ziua a doua de la infectare: febră, frisoane, tuse, dificultăți de respirație, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, pierderea mirosului și a gustului, durere în gât, nas care curge sau înfundat, greață, vomă, diaree.

Citește și:

În cadrului noului studiu, mai mult de un sfert dintre participanți au raportat simptome. Pentru 26,5% au fost dureroase. Pacienții au manifestat și simptome identificate de CCPB, dar și altele suplimentare: arsuri la nivelul toracelui, dureri de spate sau dureri în piept.

Restul au avut simptome nedureroase, iar o treime dintre participanții la studiu au raportat căderea părului. Alții au mărturisit că au avut probleme de memorie, anxietate, amețeli, vedere încețoșată, printre altele.

Una dintre participantele la studiu a spus că s-a îmbolnăvit de COVID-19 în aprilie și că și-a pierdut aproximativ 75% din păr, mărturisind că intenționează să poarte perucă.

De asemenea, infectații pot manifesta uneori iritații ale pielii, atenționează și Asociația americană de Dermatologie.

Parteneri