Sari la conținut

Covid: Un medicament „vechi” ar putea proteja împotriva leziunilor pulmonare și cheagurilor de sânge

Ca o boală RESPIRATORIE, Covid poate duce la o leziune pulmonară sau chiar la „leziune de durată” a acestui organ. Un alt risc pe care îl prezintă virusul este formarea de cheaguri de sânge. Cu toate acestea, noi cercetări au descoperit că un medicament „vechi” ar putea fi capabil să vă protejeze de riscul ambelor probleme de sănătate.

Covid se caracterizează prin anumite simptome și rata sa de transmisibilitate; cu toate acestea, cursul bolii variază foarte mult. De la leziuni pulmonare la cheaguri de sânge, lupta cu COVID-19 este mai dificilă pentru unii. Din fericire, cercetările continuă să caute medicamente care pot ajuta la recuperare și pot reduce daunele potențiale.

Noi cercetări arată rezultate promițătoare ale unui medicament „vechi” care a fost utilizat de mai bine de 70 de ani.

Aprobat de U.S. Food and Drug Administration, acest medicament poate proteja împotriva leziunilor pulmonare și a riscului de cheaguri de sânge, potrivit cercetătorilor de la Weill Cornell Medicine și Cold Spring Harbor Laboratory.

Acest lucru este deosebit de important pentru cei care ar putea suferi de o boală severă cauzată de coronavirus.

Medicamentul în cauză se numește disulfiram.

Disulfiram administrat pe cale orală vine sub formă de tablete și este disponibil numai pe bază de rețetă.

Acest medicament „vechi” este folosit pentru a ajuta la depășirea unei probleme de băut.

Nu reprezintă un remediu pentru alcoolism, dar vă poate descuraja să beți.

Cu toate acestea, ar putea exista mai multe la această tabletă.

Studiul preclinic a constatat că medicamentul a fost capabil să protejeze rozătoarele de leziunile pulmonare în timpul infecției cu SARS-CoV-2.

Cercetarea explică modul în care funcționează tableta: „Se știe acum că ambele tipuri de leziuni pulmonare sunt determinate în parte de formarea celulelor imune de structuri asemănătoare rețelei numite capcane extracelulare pentru neutrofile sau NET.

Acestea pot prinde și ucide organismele infecțioase, dar pot fi și dăunătoare țesutului pulmonar și vaselor de sânge, provocând acumularea de lichid în plămâni și favorizând dezvoltarea cheagurilor de sânge.”

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel