Sari la conținut

Bilanțul măsurilor luate de autoriăți de la începutul pandemiei și până astăzi

pandemiei

Evoluția măsurilor luate: Grupul de Comunicare Strategică a realizat un bilanț al numărului de teste efectuate în România, de la începutul pandemiei în luna martie și până în prezent.

Bilanțul a fost realizat pentru a răspunde soliciătărilor din mass-media, datele folosite fiind cele transmise zilnic către Institutul Național de Sănătate Publică.

Bilanțul măsurilor realizate de la începutul crizei sanitare.

Pe baza datelor transmise s-a constat:

  • În luna martie a acestui an, când a debutat criza sanitară în România, capacitatea de testare era de sub 100 de teste prelucrate pe zi.
  • În luna octombrie, capacitatea de testare a depășit 40.000 de teste pe zi.
  • În luna martie au fost prelucrat un total de 24.654 de teste. Astăzi, sunt prelucrate aproape dublul numărului de teste într-o singură zi.
  • În luna aprilie au fost prelucrate 150.720 de teste.
  • Capacitatea de efectuare a testelor este într-o creștere accelerată, ajungându-se la peste 800.000 de teste pe lună. În luna septembrie au fost efectuate 616.745 de teste, iar în octombrie au fost efectuate 823.057 de teste

Grafic 1 – evoluția numărului de teste efectuate în România

Grafic 2 –  evoluția indicelui de infectare în România, unele state UE și UK

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: