Sari la conținut

COVID-19:Noi locuri în spitale pentru pacienții români. Cine sunt beneficiarii?

criza medicală

Într-un interviu oferit în această dimineață, Direcţia Medicală a MapN a adus la cunoștința publicului că a pus la dispoziție noi locuri în spitale pentru  pacienții din Sibiu și Iași. Pentru o bună desfășurare a lucrurilor, vor participa și voluntari din rândul studenților la medicină.

Spitalele militare vin în sprijinul unităților civile pentru a lupta împreună în vederea ameliorării situației produse de pandemie.

Daniel Anghel, purtător de cuvânt MApN: „Situaţia este dificilă şi momentele prin care trecem acum cer eforturi suplimementare”.

Ministrul apărării naţionale, Nicolea Ionel Ciucă, a cerut Direcţiei Medicale să identifice noi căi şi metode de a sprijini sistemul medical naţional în combatera efectelor pandemiei.

Spitalele Militare care îşi măresc capacitatea pentru preluarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt cele din Iași și din Sibiu.

Daniel Anghel: „Spitalul Militar de la Sibiu vine, îşi măreşte…, de fapt, îşi deschide capacitatea cu 11 paturi, dintre acestea şase vor fi pentru pacienţii cu forme medii şi cinci paturi pentru ATI, pentru formele mai severe şi mai grave. Spitalul Militar de la Iaşi îşi va mări capacitatea, aproape că şi-o dublează, de la 16 la 30 de locuri, pentru tratarea pacienţilor cu forme medii.”

Citeste si:

Pe lângă creșterea numărului de paturi prin intermediul unităților militare, va fi suplimentat și persnalul medical, cu ajutorul stundeților de la medicină militară ce vor merge în calitate de voluntari.

Daniel Anghel: „Studenţii de la Institutul Medico-Militar, studenţii de la medicină militară, pe bază de voluntariat, îşi vor desfăşura activitatea în DSP Bucureşti şi Mureş întru-cât ei acolo sunt, în Bucureti şi Mureş, în Targu Mureş. Şi de asemenea, studenţii din anii patru, cinci şi şase s-au înscris voluntar pentru pentru a-şi cesfăşura activitatea în spitalele militare din ţară.”

Sibiul și Iașul sunt din lista orașelor cu zonă roșie. Spitale din întreaga țară au nevoie de locuri pentru numărul crescut de pacienți. Multe spitale din Europa sunt deja în prag de colaps.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.