Cozonacul după rețeta lui chef Scărlătescu, produsul pe care toate gospodinele îl vor de Paște. Cum se prepară

Cozonacul după rețeta lui chef Scărlătescu, produsul pe care toate gospodinele îl vor de Paște. Cum se prepară
Cozonacul după rețeta lui chef Scărlătescu, produsul pe care toate gospodinele îl vor de Paște. Cum se prepară

Cozonacul lui Scărlătescu, produsul care face furori printre gospodine! Care este rețeta, trebuie să vă aprovizionați cu toate aceste ingrediente. Preparați-l sâmbătă, pentru a-l avea pe masa de Paște, pufos, proaspăt și gata de a fi devorat de întreaga familie.

Acestea sunt ingredientele pentru cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu

  • 1 kg făină
  • 250 gr zahăr
  • 450 gr lapte
  • 5 ouă
  • 60 gr drojdie
  • 300 gr unt belgian
  • 500 gr nucă
  • 200 gr rahat
  • 150 gr ciocolată belgiană
  • 30 gr portocală confiată
  • 30 gr coajă de lămâie

Nu este greu de făcut acest preparat delicios și nelipsit la nicio sărbătoare românească.

Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac. Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit. Rețeta este una specială, dar care păstrează gustul autentic românesc. Iese un cozonac pufos și delicios care va avea un succes extraordinar pe masa de Sărbători.

  1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.
  2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.
  3. Gălbenușurile se freaca cu sarea.
  4. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.
  5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
  6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.
  7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ doua ore.
  8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.
35 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox