duminică, februarie 5, 2023

Dr. Mihai Craiu, avertisment dur: Nu mai luați antibiotice împotriva covid-19!

În cursul acestei săptămâni, Protocolul de tratament pentru tratarea covid-19 a fost schimbat, ocazie cu care ni se atrage atenția asupra consumului de antibiotice. Un rol important în lupta cu coronavirusul îl joacă antiinflamatoarele.

„S-a dovedit că antiinflamatoarele nu sunt dăunătoate la COVID. Într-un studiu făcut de medicii de la Londra şi în care se foloseşte un tip anume de ibuprofen, s-a dovedit că acesta este chiar benefic în tratamentul infecţiei cu Sars Co-V 2, pentru că acele complicaţii medii şi severe ale bolii sunt mai degrabă inflamatorii”, a clarificat medicul pediatru Mihai Craiu.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Antiinflamatoarele în cazul copiilor

În ceea ce privește tratamentul copiilor cu antiinflamatoare, doctoru pediatru a conformat că este în afara oricărui pericol.

„Mesajul pentru părinţi este `Cei care foloseaţi cu succes înainte de pandemie la copiii dvs ibuprofen, puteţi să-l folosiţi şi acum. Nu există niciun risc suplimentar`”, a precizat doctorul Craiu.

În ce moment este necesar să oferim copilului un tratament cu antiinflamatoare?

„Dacă copilul are febră şi stare generală proastă, dureri sau suferă, primeşte antitermic. Dar dacă copilul se joacă, mănâncă, este exact ca şi în ziua precedentă, când nu avea febră, nu trebui tratat musai şi în niciun caz după un program foarte riguros.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Simptomaticele, toate, sunt destinate combaterii unor simptome care ne fac rău.

Febra este necesară

Din punct de vedere strict biochimic şi imunologic, febra e necesară. Noi trebuie să o combatem, când ne face rău”, a explicat pediatrul Mihai Craiu.

Dr. Mihai Craiu: Antibioticele nu omoară coronavirusul

Mai mult, antibioticele nu omoară coronavirusul şi niciun alt virus, ci doar bacteriile, explică dr. Craiu.

„Protocolul cel nou are mai multe puncte, în care spune că utilizarea unui antibiotic la pacientul asimptomatic la domiciliu nu este numai inutilă, ci este un abuz împotriva sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Antibioticele omoară numai fiinţe vii, ca noi, bacterii, dar virusurile nu pot fi influenţate în replicarea lor, sub nicio formă, de antibiotice.

Folosirea nediscriminatorie şi mai ales în automedicaţie a antibioticelor poate să inducă complicaţii realmente ameninţătoare de viaţă”, a atenţionat pediatrul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private