Sari la conținut

Credea că somnul de după-amiază se datorează vârstei sale, însă a fost diagnosticată cu tumoare pe creier

Din cuprinsul articolului

O mamă care a pus somnul de după-amiază pe seama vârstei sale a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier după ce a mers la o consultație de rutină la ochi.

Alison Haspell, în vârstă de 51 de ani, a mers la un control general după ce a dezvăluit că ultimul ei test oftalmologic fusese făcut în urmă cu patru ani. Opticianul a trimis-o la un spital oftalmologic pentru a face mai multe teste după ce a observat o umflătură în spatele ochiului, iar o tomografie computerizată a dezvăluit o tumoare benignă de 5 cm numită meningiom.

Alison nu a observat niciun simptom, dar a început să ațipească în mod regulat și a devenit uitucă – dar a pus acest lucru pe seama vârstei sale. A fost supusă unei operații de 14 ore pentru îndepărtarea masei necanceroase și acum se recuperează. Alison, din Northwich, Cheshire, care lucrează în domeniul serviciilor pentru clienți, a declarat: „Nu am crezut niciodată că ceva nu este în regulă.

„Asta este partea înfricoșătoare, pentru că dacă nu m-aș fi dus la acel test oftalmologic de rutină unde a fost descoperit, aș fi putut fi moartă acum sau aș fi putut fi pe cale să mor.” Soțul ei, Scott, în vârstă de 54 de ani, un manager de întreținere a terenurilor, a observat o schimbare în comportamentul ei – simptome asemănătoare demenței și a spus că era mai tăcută decât de obicei.

Avea atacuri de panică în fiecare zi

Alison se lupta, de asemenea, cu atacuri de panică în fiecare zi, pe care le pusese pe seama pandemiei. Ea crede acum că aceste simptome erau cauzate de tumoare. Ea a declarat: „Uitam zilele de naștere și lucruri de genul acesta. Am pus totul pe seama vârstei mele”. Alison și-a făcut testul oftalmologic în octombrie 2023, iar opticianul a observat o umflătură și a spus că o va trimite la spital.

Alison a spus: „A spus: „Vă rog să nu vă faceți griji, nu cred că este cancer”. Atunci au început să sune un pic clopotele de alarmă”. Cinci zile mai târziu, Alison a primit un telefon și i s-a spus să se prezinte la Spitalul Leighton din Crewe. A fost diagnosticată cu tumora în octombrie 2023 și i s-au administrat steroizi pentru a o micșora înainte de operație.

În ciuda dimensiunii tumorii, Alison nu a avut niciunul dintre simptomele obișnuite – cum ar fi durerile de cap. Ea a spus: „Gândindu-mă la asta, aveam somn după-amiaza, ceea ce nu mai făcusem niciodată. Dar am crezut că sunt obosită sau deprimată, pentru că aveam depresie.” Alison a suferit o operație de 14 ore în noiembrie 2023 la Spitalul Universitar Royal Stoke.

Alison s-a luptat cu vederea dublă timp de șase săptămâni, iar acum face un RMN și tomografii la fiecare șase luni. Ea a fost susținută de soțul Scott și de cei patru copii „extraordinari” ai săi, care au crescut. Alison a spus: „Sunt unul dintre acești părinți în care țin această familie împreună. Sunt ca un fel de tencuială și am spus că dacă eu mă prăbușesc, atunci întreaga familie se va prăbuși. Așa că a trebuit să rămân pozitivă și să continui să merg înainte. Nu a fost vorba despre mine, ci despre ei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel