Sari la conținut

Metoda garantată care ține creierul sănătos, stimulează funcția cognitivă, reduce colesterolul și glicemia

Putem avea un creier sănătos, care funcționează impecabil până la vârste înaintate, ne putem normaliza valorile tensiunii arteriale, ale colesterolului și ale glicemiei, ne putem asigura astfel și un trup armonios, doar făcând un singur lucru.

Pe cât de simplu și la îndemâna tuturor este, pe atât de eficient. Metoda nu are egal. Și e bine să te apuci chiar de acum să faci orice formă de mișcare, este un adevărat elixir pentru corp, minte și spirit.

Exerciţiile fizice menţin în formă nu doar muşchii şi articulaţiile, ci şi celulele creierului, conform unui studiu realizat recent în Germania şi citat de UPI.

Activitatea fizică ajută la menţinerea materiei cenuşii din creier, asociată cu diverse capacităţi şi abilităţi de gândire.

Prin menţinerea materiei cenuşii intacte se poate preveni declinul cognitiv, a explicat echipa de cercetători care a publicat cercetarea în Mayo Clinic Proceedings.

”Acest (studiu) oferă dovezi indirecte potrivit cărora exerciţiile aerobice pot avea un impact pozitiv asupra funcţiei cognitive”, a declarat doctor Ronald Petersen, neurolog la Mayo Clinic din Statele Unite, citat de UPI.

„O altă caracteristică importantă a studiului este aceea că aceste rezultate se pot aplica şi în cazul adulţilor vârstnici. Există dovezi solide cu privire la importanţa exerciţiilor fizice în a doua parte a vieţii, dar este totodată încurajator faptul că pot exista efecte pozitive asupra creierului şi mai târziu în viaţă”, a subliniat Petersen, coautor al unui articol ce însoţeşte studiul.

Cercetătorii germani, conduşi de Katharina Wittfeld, au monitorizat peste 2.000 de persoane adulte din nord-estul Germaniei, începând din anul 1997 până în anul 2012. În această perioadă a fost evaluată activitatea fizică a participanţilor şi au fost realizate teste de imagistică prin rezonanţă magnetică.

Deşi studiul a identificat o asociere între exerciţiile fizice şi sănătatea creierului, nu a fost dovedită o relaţie cauză-efect, au notat cercetătorii.

Potrivit experţilor Mayo Clinic, sunt recomandate exerciţii moderate, efectuate regulat – aproximativ 150 de minute pe săptămână. De asemenea, specialiştii recomandă evitarea fumatului, urmarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, menţinerea unei greutăţi sănătoase, menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, controlul nivelului colesterolului şi reducerea glicemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel