Sari la conținut

Creierul ”imbatraneste” daca ai probleme hormonale. Iată care sunt primele semne si cum remediezi problema

Creierul devine din ce in ce mai lent, cand exista cauze hormonale. Iata motivele hormonale din spatele unei memorii deficitare

Creierul începe să îți joace feste? Te confrunti uneori cu stari de tristete, nu ai energie si simti ca nu te poti concentra?

Este posibil ca unele dezechilibre hormonale sa fie responsabile pentru astfel de stari neplacute. Atunci cand inveti sa le recunosti, poti face primii pasi pentru a le rezolva. Iata care sunt cei patru hormoni care iti afecteaza starea emotionala si nivelul de energie:

Nivelul scazut al hormonilor tiroidieni

Atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, printre simptome se numara senzatia de confuzie, reflexe reduse, un proces mental incetinit, dificultati cognitive, cresterea in greutate, oboseala, depresie, iritabilitate, constipatie si sensibilitate la frig. In acest caz, este vorba despre hipotiroidism sau incapacitatea organismului de transforma hormonul tiroidian inactiv (T4) in hormon tiroidian activ (T3).

Nivel scazut de estrogen sau rezistenta la estrogen

In jurul varstei de 40 de ani, creierul femeilor se confrunta cu o scadere a ratei metabolice, cunoscuta si ca metabolism cerebral, iar printre simptome se numara senzatia de gandire in „ceata”. Estrogenul este unul dintre principalii hormoni care protejeaza creierul de aparitia declinului cognitiv. Estrogenul este implicat, de asemenea, in mentinerea libidoului la un nivel normal.

Citeste continuarea…

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: