vineri, mai 27, 2022

Creierul iubește aceste dulciuri. Prof. Dr. Vlad Ciurea spune că e foarte important să avem grijă de sănătatea noastră și transmite că sunt multe lucruri care depind de noi.

„Este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră. Chiar dacă „suntem bine” și „suntem tineri”… Întotdeauna e bine să previi! Sunt foarte multe lucruri care depind de noi. Putem să ne îngrijim și de fizic, și de psihic, dacă ne dorim cu adevărat.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Câteva recomandări pe care le reiau:

Ce alimente sunt recomandate pentru creier?

Carne slabă (pește, curcan), legume, fructe. Verdețuri. Totul cât mai proaspăt, cât mai puține produse congelate și procesate.

Dulciuri: miere sau ciocolată amăruie.

Odihnă (VITAL!), oxigen, apă, mișcare în parc, în natură.

Socializare”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

„Optimism. Zâmbet. Și un proverb arab: Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul”, a mai transmis acesta pe Facebook.

„Creierul iubește ieșirea din rutină și are nevoie de oxigen, de liniște, de relaxare”, a mai zis acesta.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...


Oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an

Prof. Dr. Vlad Ciurea a transmis că oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an. A sta în tihnă este o obligație pe care o avem față de organismul nostru.

„Americanii au inventat prin anii ‘70 „Ziua statului degeaba”. A pornit ca o glumă a unui jurnalist, care voia să semnaleze că moda aceasta de a desemna „o zi pentru orice” devenise deranjantă.

Știați, de exemplu, că au o „Zi a picnicului cu ursuleți de pluș”? Sau „Ziua fermoarului”?… Dar iată că „Ziua statului degeaba” a prins! De ce? Pentru că oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

Sigur că pentru asta avem, teoretic, sfârșitul de săptămână… Dar eu personal cunosc multă lume care așteaptă acest sfârșit de săptămână pentru a-și pune în ordine o mulțime de lucruri și nu pentru odihnă.

Este o obligație pe care o avem față de organismul nostru

Total greșit! A-ți lua răgaz, a sta în tihnă nu sunt nici vorbe goale, nici răsfăț. Este o obligație pe care o avem față de organismul nostru. Așa cum nu putem forța la nesfârșit o mașină, nici corpul nu-l putem obliga să răspundă non stop la comenzi. În cele din urmă, și centrul de comandă, creierul, are nevoie de pauză”, a transmis Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

„Ce înseamnă a-ți lua răgaz? A face lucruri plăcute, odihnitoare: plimbare în natură, conversație plăcută, mers la biserică, la un muzeu, citit o carte, timp petrecut cu nepoți sau cu animăluțul de companie, vizionat o comedie, ascultat muzică, desenat, timp dedicat unui hobby… Activități care ne relaxează, care efectiv ne fac plăcere, care nu ne „țin în priză” și nu ne stresează”, a explicat Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

„Odihna este capitală pentru o bună funcționare a noastră pe termen lung. Profitați de zilele libere, de soare, de natură – slavă Domnului, suntem binecuvântați cu o țară superbă!”, a mai transmis Vlad Ciurea pe contul de Facebook.

„Trebuie doar să ne oprim un pic din goana zilnică, să respirăm profund, să zâmbim și să ne împrietenim cu noi înșine”, a mai transmis acesta într-un alt mesaj publicat pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private