luni, februarie 6, 2023

Crește numarul celui mai agresiv val de infectii respiratorii și viroze în ţara noastră. Zeci de mii de cazuri s-au înregistrat în ultima săptămână. Cei mai expuşi sunt copiii, atrag atenţia medicii.

România se confruntă cu cel mai agresiv val de infecții respiratorii și viroze din ultimii ani. În acest context, medicii recomandă evitarea, în această perioadă, a spaţiilor de joacă închise, unde se pot infecta mai uşor.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur. Sfaturi...

În schimb, esenţiale pentru sănătate sunt plimbările în aer liber, spune managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Claudia Cambrea.

„Este rece afară, dar corpul, ca să se dezvolte cum trebuie, mai ales la copiii, are nevoie de mișcare în aer liber. Deci, curaj, ieșim afară cu copiii, dar trebuie să-i îmbrăcăm adecvat.

Adică să avem grijă să fie încălțați cum trebuie, cu șosete de bumbac sau mai groase, să aibă haine de bumbac pe ei ca să poată absorbi transpirația, dar nu excesiv de îmbrăcați și, eventual căciuliță, un fular dacă este cazul și la bebeluși le spun părinților să fie scoși afară până la minus 5 grade”, atrage atenția managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Claudia Cambrea, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Sesiuni gratuite de consultații psihologice pentru...

Cum se poate preveni îmbolnăvirea? Respectând recomandarea medicilor.

Medicii atrag atenţia că cele mai importante reguli pentru evitarea bolilor de sezon sunt vaccinarea antigripală, respectarea normelor de igienă şi evitarea zonelor aglomerate.

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că viroza afectează copii. Virus provoacă îmbolnăviri severe și se numeşte virusul sinciţial respirator.

„Este o bronşiolită, deci o inflamaţie a bronhiilor care determină dificultăţi în respiraţie, în principiu, şi un sindrom febril. Nu este niciun fel de nenorocire, că nu sunt foarte multe cazuri grave, dar atunci când manifestările clinice sunt medii sau copilul se sufocă, vă daţi seama că toţi părinţii sunt alertaţi, se îndreaptă spre camerele de primiri urgenţe care sunt supraaglomerate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, marţi seară, la România Tv.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului 2023...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private