Sari la conținut

Creștere alarmantă a numărului de cazuri COVID-19. Avertismentul doctorului Adrian Marinescu: „Din octombrie …”

Dr. Adrian Marinescu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Adrian Marinescu, despre cazurile de gripă

Potrivit datelor puse la dispoziție de către Ministerul Sănătății, peste 13.000 de infectări cu coronavirus au fost înregistrate numai săptămâna trecută. Mai mult de 1.000 de oameni sunt internaţi în secţiile COVID din ţară, iar aproape 100 se află în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în România.

Peste 13.000 de infectări cu coronavirus au fost înregistrate numai săptămâna trecută. Mai mult de 1.000 de oameni sunt internaţi în secţiile COVID din ţară, iar aproape 100 se află în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Bilanţul Ministerului Sănătăţii pentru ultima săptămână indică, de asemenea, 30 de decese cauzate de SARS-CoV-2.

Adrian Marinescu: Vaccinarea antigripală trebuie să fie pe scară largă

Medicii atrag atenţia că, odată cu venirea sezonului rece, circulaţia virusurilor respiratorii se va intensifica.

Cum putem preveni îmbolnăvirea ne spune directorul medical al Institutului Matei Balş, doctorul Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu pentru RRA: „Vaccinarea antigripală, care trebuie să fie pe scară largă și făcută din octombrie, regulile de igienă, igiena pe care o știm noi toți – cu spălatul mâinilor cu apă și săpun, izolarea persoanei care are o simptomatologie acută; nu ne trimitem copilul la școală, nu mergem în colectivitate, pentru că vom crea focare.

Și, de asemenea, faptul că trebuie să am grijă inclusiv de oamenii din familie, pentru că s-ar putea să fie bunici, să fie părinți care sunt bolnavi, cu boli cronice, și pe care nu vreau să îi infectez.

Și atunci trebuie să fiu atent în momentul în care am ceva simptome respiratorii”.

campanie de vaccinare antigripala
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

România este pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume la cazurile de infectare, în noul val de Covid

Costel Atanasiu, un virusolog român stabilit în SUA, trage un semnal de alarmă și anunță că România este pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume în ceea ce privește cazurile de infectare din noul val COVID.

„A început un nou val de covid. România este pe primul loc în Europa și pe locul trei în lume la numărul de noi cazuri. Probabil că vârful valului va fi undeva prin noiembrie.

Varianta actuală este foarte contagioasă, dar nu mai periculoasă decât celelalte din categoria „omicron”.

Probabilitatea de a face o formă gravă este redusă având în vedere că majoritatea populației este trecută prin boală sau este vaccinată.

Cei mai protejați sunt cei care au o imunitate mixtă, adică sunt vaccinați și au trecut și prin boală”, a anunțat Costel Atanasiu pe Facebook.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: