Sari la conținut

Numărul cazurilor de COVID-19 în creștere au dus la impunerea de noi restricții în spitale.Revine masca noul „accesoriu”?

masca obligatorie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Masca obligatorie, pe măsură ce cazurile de COVID cresc

De la venirea sezonului rece au început să crească iarăși cazurile de infectare cu virusul Covid-19, dar și cele cu viroze sau gripă. 41,3% din cazurile de Covid din perioada 18-24 septembrie au fost înregistrate în București, Timiș, Iași, Prahova și Ilfov, arată INSP.

La nivelul unității spitalicești din Botoșani au fost impuse o serie de restricții pe care aparținătorii bolnavilor trebuie să le respecte.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”, din totalul de 24 de pacienți confirmați pozitiv, doi sunt copii. Pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul unității sanitare a fost confirmat un pacient. Iar pe Secția de Cardiologie sunt cinci pacienți confirmați pozitiv.

Măsurile de protecție anti-covid impuse în spitale

Printre măsurile adoptate la nivelul spitalului se numără micșorarea programului de vizită și purtarea măștii de către vizitatori.

„Datorită faptului că a crescut numărul de infecții respiratorii și înseamnă că, pe lângă Covid-19, mai avem gripă, viroze, tot cu transmitere aerogenă, am luat decizia ca să micșorăm orele de vizită în cadrul spitalului.

Deci de la 15:00 la 17:00 programul de vizită a fost modificat la 15:00 la 16:00, adică doar o oră de vizită.

Limitarea unei singure persoane care să vină să viziteze pacientul și purtarea măștii de către vizitator, pentru a proteja pacienții internați în spital”, a precizat managerul unității sanitare.

Medicul Monica Adăscăliței a mai precizat faptul că fiecare secție își alocă din rezerva epidemiologică paturile destinate pacienților infectați cu Covid-19, deoarece nu se mai poate face un compartiment, un departament sau o secție special dedicată acestor bolnavi.

Astfel, cadrele medicale vor interna și trata și pacienți bolnavi de Coronavirus pe lângă patologia de bază a secției pe care activează.

„Acum, de la ridicarea pandemiei nu putem face un compartiment sau departament sau secție specifică covidului. Pe lângă secția de boli infecțioase își alocă din rezerva epidemiologică paturi pentru covid, iar dacă se depășește capacitatea se prelungește pe alte saloane unde vor fi doar pacienți covid.

Fiecare secție va putea interna și trata pacienții cu Covid-19 pe lângă patologia de bază a secției respective”, a completat Adăscăliței.

Ministerul Sănătăţii a raportat, marţi, peste 14.800 de cazuri de COVID confirmate săptămâna trecută, de patru ori mai multe ca acum o lună

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel