Sari la conținut

Creștere alarmantă a numărului de infectări: 100 de milioane de cazuri noi de covid

Numărul infectărilor a crescut brusc, în Asia. Autoritățile subliniază faptul că Omicron, cu subvarianta ba.2 este extrem de contagioasă. Omicron, cu subvarianta ba.2 care este extrem de contagioasă. Coreea de Sud are constant peste 300 de decese în fiecare zi. China, încearcă din răsputeri să controleze situația din Shanghai.

Creștere alarmantă a numărului de infectări: 100 de milioane de cazuri noi de covid

Astăzi, 31 martie 2022, Asia a ajuns la peste 100 de milioane de persoane infectate cu coronavirus din cauza faptului că în regiune se înregistrează o explozie a numărului de cazuri, majoritatea fiind Omicron, varianta ba.2.

OMS: 86% din cazurile secvențiate sunt infectări cu varianta ba.2

Omicron, cu subvarianta ba.2 care este extrem de contagioasă, însă mai puțin mortală, afectează zilnic peste 1 milion de oameni din regiunea Asiei. Conform OMS, 86% din cazurile secvențiate sunt infectări cu varianta ba.2.

China, încearcă din răsputeri să controleze situația din Shanghai

Coreea de Sud, cu cele mai multe cazuri noi raportate zilnic, are constant peste 300 de decese în fiecare zi. China, încearcă din răsputeri să controleze situația din Shanghai, considerat cel mai grav focar de la începutul pandemiei, unde tulpina ba.2 este predominantă. Începând de luni, autoritățile au impus izolarea celor peste 25 de milioane de locuitori pentru a limita răspândirea virusului. India înregistrează și ea un număr impresionant de cazuri noi, având 43 de milioane de infectați cu covid. La fel de afectate de noul val al pandemiei sunt Japonia si Vietnam.

Citeste si:

Studiile au arătat că Omicron poate reinfecta persoanele diagnosticate anterior cu diferite variante de coronavirus, anunță Reuters.

Bilanț COVID-19 din 31 martie 2022, în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate sub 3.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus din 10.000 de teste, iar 14 de pacienți au murit. Au crescut, însă, internările în ATI față de miercuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.972 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 611 mai puține față de ziua anterioară.

377 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.