vineri, mai 29, 2020

Te supără menopauza sau ai neplăceri cauzate de anumite tulburări menstruale? Ei bine, trebuie să mergi la medicul tău ginecolog pentru a-ți face un set de analize.

Dacă acestea sunt în limitele normale însă tot ai dureri sau crampe abdominale, poți apela și la remediile din plante. De exemplu, crețișoara are o acțiune foarte asemănătoare cu a progesteronului, fiind ideală în astfel de situații.

Citește și:

Ca și remediu natural, crețișoara are efecte benefice asupra sănătății femeilor. Mai exact, este indicată în sindromul premenstrual, menstruații abundente, ciclu neregulat sau chiar în prevenirea fibromului.

Poți să folosești planta întreagă, atât frunzele precum și florile. Deși este de regulă, considerată o plantă pentru femei, ajută și la vindecarea rănilor, curăță pielea și ajută la probleme precum diareea.

Citește și:

Specialiștii spun că este de ajutor în pentru femeile care au născut deoarece poate reface elasticitatea uterului și restabilește ciclul menstrual. Dar, atenție! Femeile însărcinate nu trebuie să folosească acestă plantă deoarece poate provoca avortul spontan.

Însă, în menopauza această plantă și-a dovedit de ani de zile proprietățile curative. Ea poate ameliora simptomele care însoțesc menopauza.

Citește și:

Iată ce beneficii aduce crețișoara organismului:

  • Contribuie la favorizarea digestiei, combate spasmele abdominale și crampele. Este foaret bună pentru afecțiunile gastrointestinale, așa cum sunt: colita, ulcerul, gastrita, enterocolita. Explicația este aceea că planta deține proprietăți cicatrizante, antiseptice, antiinflamatorii.
  • Este foarte bună și împotriva hemoroizilor.
  • Ajută și la menținerea unei greutăți ideale deoarece poate să combată retenția de apă din organism, favorizând procesul de slăbire.
  • Combate insomnia și ameliorează stările de anxietate și de depresie.
  • Se pare că poate să amelioreze și aspectul celulitei.
  • Este un remediu excelent pentru cei care au anumite carențe de vitamine. De aceea, ceaiul de crețișoara este indicat și copiilor, dar și vârstnicilor.
  • În plus, ceaiul de crețișoară este un remediu natural cu rezultate excelente în cazurile de reumatism, dureri articulare, dar și în obezitate.

Parteneri