miercuri, iunie 29, 2022

Cristian Tudor Popescu: Dumnezeu a îmbătrânit, e orb și a surzit. Așa se explică faptul că lasă să se întâmple toate grozăviile astea.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a găsit răspunsul la întrebarea „De ce permite Dumnezeu să se întâmple atâtea nenorociri?” Acesta îl aduce pe Dumnezeu printre oameni și îi găsește circumstanțe atenunate pentru toate relele din lume, prin faptul că a îmbătrânit.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

Cristian Tudor Popescu: Dumnezeu a îmbătrânit, e orb și a surzit. Așa se explică faptul că lasă să se întâmple toate grozăviile astea

În cadrul emisiunii „Cap limpede” de la Digi24, jurnalistul a povestit că după ce a publicat o carte intitulată „Dumnezeu nu e mort”, un cititor i-a pus o întrebare: dacă Dumnezeu evoluează.

Fără să stea pe gânduri, Cristian Tudor Popescu i-a răspuns: „Da, evoluează. Dumnezeu îmbătrânește și când îmbătrânește, are cataractă, glaucom, nu mai vede bine, nu mai aude bine. Așa se explică faptul că lasă să se întâmple toate grozăviile astea, care observați cum se adună?

Vin din toate părțile acum: războiul, clima care se distruge, bolile… Variola maimuței care vine după COVID, gripa tomatelor care vine după variola maimuței asta. De ce? Pentru că deranjăm, deranjăm, deranjăm natura, deranjăm planeta, intrăm în țesutul ei viu și răspunsul este ăsta. Dar Dumnezeu a îmbătrânit, e orb și a surzit”, a declarat CTP.

Te-ar mai interesa: Doliu în televiziune. O celebră prezentatoare s-a ...

La observația că prin acest răspuns arată că pleacă de la premisa că Dumnezeu există, gazetarul a răspuns:

„Eu n-am spus niciodată că Dumnezeu nu există, am spus că nu se supune noțiunea respectivă, nu poate fi supusă unei afirmații ontologice, deci nu are sens, eu asta spun. „Dumnezeu există” are tot atâta sens – sau n-are – ca Dumnezeu nu există. Dumnezeu nu e o categorie ontologică”, a punctat CTP.

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private