miercuri, octombrie 27, 2021

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a consemnat că motivul din spatele unei campaniei de vaccinare eșuate și a refuzului românilor de a se vaccina ține de „joasa calitate umană a individului”. Din perspectiva

sa, medicii au fost suficient de pertinenți cu explicațiile oferite în mediul public despre importanța vaccinului, însă în țara noastră predomină „primitivismului”.

„Oricât de greu de înghițit ar fi această constatare, rațiunea mă obligă s-o enunț: procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român. A ignoranței și iraționalității de care sunt stăpâniți aproape trei sferturi dintre noi, mulți cadre medicale și didactice.

Guvernul n-a făcut ce trebuie ca românii să se vaccineze nu e decât o frază bombastică în caftul politic. Ce dracu să facă? Să le

dea mici, bere, fasole cu ciolan, mai multe tombole și loterii? Să-i scarpine pe burtă? Atât guvernul Orban cât și guvernul Cîțu au comis tâmpenii cât cuprinde. Dar nu asta ”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Republica.

Potrivit gazetarului, specialiștii au explicat suficient de mult de ce este vital vaccinul anticovid, însă zeci de mii de oameni nevaccinați mor zilnic.

„S-au adus vaccinuri suficiente pentru de câteva ori populația României. Toți specialiștii de vârf în boli infecțioase și medicină de urgență au explicat la televizor, de am ajuns eu doctor ascultându-i, de ce e vital vaccinul anticovid. Zeci de mii

de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri, în fiecare zi. A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului”, a mai scris CTP.

Datele oficiale privind vaccinarea pe 6 Octombrie

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 6 octombrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri