Sari la conținut

Criticile constante ale partenerului: ce spun despre el, despre tine si despre relatie

side profile of a young man arguing with a young woman

La locul de munca ai parte de critici, rudele apropiate la randul lor te critica pentru unele alegeri facute (doar ele stiu mai bine, nu?!), iar cand ajungi dupa zece ore de serviciu acasa, si partenerul te intampina cu critici?! Este firesc sa existe un moment in care clachezi, riscand totodata sa tragi toata relatia cu tine la fund.

Nu exista relatie perfecta, fara niciun fel de nemultumiri, insa exista o granita foarte fina intre criticile constructive si cele distructive, repetate constant, fara a avea fundament. Dincolo de daunele emotionale si psihice care apar la persoana criticata constant, acest „obicei prost” poate duce la destramarea relatiei de cuplu.

Dar cand apar criticile distructive in relatie? Psihologul american Brandy Engler, autor al cartii „The Men On My Couch”, atrage atentia ca acestea apar cel mai frecvent in momentul in care partenerii de cuplu de muta impreuna. De altfel, imbinarea a doua stilul de viata relativ diferite, deseori diametral opuse, contradictorii, nu mereu complementare, poate fi sursa majoritatii criticilor in cuplu.

In momentul in care unul dintre partenerii de cuplu il critica pe celalalt ca nu a dus gunoiul in momentul X ci in momentul X, cand este nemultumit ca nu a facut patul „asa cum trebuie”, cand critica modul in care a pus in frigider fructele, branzeturile si ciorba, este un semn clar ca partenerul care critica nu constientizeaza faptul ca „felul lui de a face lucrurile” nu este neaparat cel corect din toate punctele de vedere.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: