Sari la conținut

Criză în farmacii. De ce se plâng bolnavii

Medicamente antiinflamatorii
Foto credit: arhiva doctorulzilei.ro

Criză în farmacii. De ce se plâng bolnavii care intră în acestea. Zeci de bolnavi din toată ţara se plâng că nu-şi găsesc medicamentele prescrise

Criză în farmacii. NU există stocuri de medicamente

Bolnavii s-au înscris pe listele de aşteptare ale farmaciilor în speranţa că noi stocuri vor fi aduse. În tot acest timp pacienţii rămân fără tratament, dar Agenţia Naţională a Medicamentului dă asigurări că nu există riscul dispariţiei vreunei pastile de pe piaţă şi că problemele care apar sunt din cauza sincopelor în aprovizionare.

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Radu Gănescu, susţine că face zilnic demersuri către instituţiile statului pentru rezolvarea acestei probleme.

”Din păcate, multe medicamente s-au retras din România și acest proces încă nu s-a stopat. Sunt câteva reglementări care sper că vor duce la stoparea acestui proces de plecare a medicamentelor din farmacii. Din păcate, este și problema stocurilor, pentru că există o cerere foarte mare și producție mică.

Prima piață care este afectată sunt piețele care sunt instabile, România fiind una dintre ele, la nivel european. În general, cam în toate categoriile de pacienți există anumite probleme de acces la medicamente. De câte ori mi se atrage atenția, încerc să mă duc către zona Agenției Naționale a Medicamentului să fac sesizări sau către Ministerul Sănătății.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.