Sari la conținut

Prețurile medicamentelor uzuale au ”explodat” în farmaciile din România. Unele costă dublu, de la 1 august

Medicamente
Foto credit: arhiva doctorulzilei.ro
Bolnavii de epilepsie își găsesc greu medicamentele necesare

Prețurile a trei mii de medicamente a fost majorat cu până la 14 la sută în farmaciile din România. Noile tarife s-au aplicat deja de la 1 august.

De exemplu, prețul acidului folic, o substanță activă recomandată în perioada sarcinii, s-a dublat. Bolnavii spun că au observat deja diferențele de preț, când au ajuns să-și ia rețetele prescrise de medic și spun că prețurile erau deja mari și înainte însă acum au explodat.

Ce spune Rafila despre scumpirea medicamentelor

Acidul Folic previne aproape 75-80% din aceste anomalii ale tubului neuronal care pot să apară în lipsa din creier a acidului folic. Într-un răspuns pentru Digi24, Ministerul Sănătăţii spune că scumpirile sunt de până la 14%, la medicamentele, oricum, ieftine.

„Prețul a trei mii de medicamente a fost majorat cu până la 14%, adică jumătate din medicamentele aprobate în Romania. Sunt cele cu preț sub 50 de lei, care, în lipsa unei majorări, riscau să dispară de pe piață, deoarece costurile de producție sunt mari, iar producătorii spun încă de la începutul acestui an că nu mai fac față”, a mai transmis Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății mai spune că este o actualizare cu inflația, iar alta majorare este făcută la medicamentele care nu aveau înlocuitor.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: