Sari la conținut

Criză pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Spitalul de Boli Infecţioase din Timișoara nu mai are locuri

cornel.p.alin@gmail.com

Criză pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Spitalul de Boli Infecţioase din Timișoara nu mai are locuri.

Cu 15 focare active în județ și spitalele aproape pline, medicii timișeni fac față tot mai greu valului de pacienți care se prezintă la poarta unităților medicale. Cel mai solicitat este Spitalul din linia întâi de boli infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, unde bolnavii au început să fie refuzați și redirecționați către unitățile suport sau trimiși acasă sub supraveghere.

Pacienții cu COVID-19 sunt trimiși acasă cu butelii de oxigen

Spitalul de Boli Infecţioase din Timișoara, care este supraglomerat, a început să redirecționeze pacienți cu COVID către unități suport. Unii dintre bolnavii care au încă nevoie de oxigen, dar se simt mai bine, sunt trimiși acasă cu butelii de oxigen, astfel încât să se elibereze paturile pentru cazuri grave și critice.

”Sunt cazuri care sunt grave și poate competența altor spitale sau posibilitățile terapeutice nu sunt la fel de bune ca la noi şi atunci avem o mare dilemă: cum putem face ca să preluăm aceşti pacienţi, să vedem ca dintre pacienții noștri pot fi direcționați poate în alt spital, decizie greu de luat atâta timp cât pacienţii vin şi plâng la ușa spitalului că doresc să se interneze și noi le spunem: ”Îmi pare rău, dar nu mai avem niciun loc”,  a spus medicul Virgil Musta.

Noi secții pentru bolnavii de COVID-19 deschise de săptămâna viitoare la Timișoara

Vestea bună este că cel mai probabil de săptămâna viitoare la Spitalul Județean Timiș și într-o aripă a Institutului de Boli Cardiovasculare se vor deschide noi zone roșii pentru a primi pacienți cu COVID-19, spune managerul de la ”Victor Babeș”, Cristian Oancea:

”Sperăm ca în câteva zile să creştem capacitatea de a interna cu vreo 100-110 paturi, jumătate dintre ele prevăzute cu oxigen.”

Întrucât extinderea capacității spitalelor COVID vine la pachet cu necesitatea asigurării de specialiști infecționiști, Spitalul „Victor Babeș” pune la dispoziția medicilor din unitățile suport platforma online pandemiccontroller, unde, după introducerea datelor pacienților și a simptomelor, se face o evaluare personalizată, precum și stabilirea celui mai potrivit tratament.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel