sâmbătă, decembrie 5, 2020
Irina Lungu

Specialiștii încep să tragă semnale de alarmă din ce în ce mai disperate. Se îndreaptă România spre o situație sanitară copleșitoare?

În data de 6 octombrie bilanțul apare sec: 608 pacienți în stare gravă la ATI. Peste 2000 de noi cazuri de infectare, după un weekend de foc, când duminică au fost înregistrate 1835  de noi îmbolnăviri la un număr de 13.770 de teste.

Avem și un record de decese din cauza covid în ultimele 24 de ore: 73 de persoane. Au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de COVID-19, din 23.476 de teste efectuate. La secțiile terapie intensivă a fost atins un nou maxim al numărului de pacienți aflați în stare gravă, 608 persoane.

„Cred că mai degrabă intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei, nu mai e vorba de prima sau a doua cocoașă a valului. Va fi o presiune extraordinară și multă tragedie în familiile noastre. Pacienții nu vor mai avea loc în spital și vor muri acasă. Uitați-vă cum a fost în Italia.

Externăm în fiecare zi pacienți cu forme mai ușoare care pot merge în izolare la domiciliu doar ca să facem loc pentru cazuri mai grave. La ATI nu mai sunt locuri, îi trimitem la terapie intensivă la spitalele suport covid. Suntem foarte aproape de momentul în care vom decide cine primește ajutor și cine nu”, a declarat dr Virgil Musta, la Digi24.

Te poate interesa și: Vitaminele cele mai importante în COVID-19. Previn complicațiile! Recomandarea medicului Virgil Musta

De aceea, specialiștii fac încă o dată apel la români pentru responsabilitate: mască în spații aglomerate, distanțare fizică, igienă.

Parteneri