vineri, iunie 2, 2023

Crucea Roșie Română a inaugurat joi, la Constanța, pe strada Cpt. Papadopol nr. 14, magazinul social „Humanity concept store”, un spațiu destinat cetățenilor ucraineni, de unde vor putea ridica lunar, gratuit, alimente, produse sanitare și de igienă, haine sau articole pentru bebeluși. În acest fel, Crucea Roșie Română își extinde activitatea pentru a răspunde nevoilor umanitare ale refugiaţilor aflați în județul Constanța.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Acest punct dedicat ajutorării refugiaților ucraineni este susținut financiar de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie și prin fonduri colectate în cadrul campaniei „Umanitatea nu are granițe”.

Umanitatea nu are granițe

Potrivit directorului filialei judeţene a Crucii Roşii, Cristina Fodor, noul magazin social va fi deschis de luni până vineri, între orele 9.00-16.00. Aici, cetățenii ucraineni vor beneficia gratuit de sprijin cu produse de primă necesitate la un interval de 20 -25 de zile, acordat pentru fiecare membru al unei familii.

„Practic, este un sistem care funcţionează după modelul magazinului deschis în urmă cu câteva luni la Bucureşti, destinat cetăţenilor ucraineni cu statut de refugiaţi. Pentru a beneficia de aceste produse, trebuie, obligatoriu, să beneficieze, de protecţie temporară, pe teritoriul Constanţei şi al judeţelor din împrejurimi. O singură familie îşi înregistrează toți membrii în baza noastră de date şi în baza înregistrării poate beneficia, apoi, de produse, o dată la 20 de zile. La acest moment, ştim că în judeţul nostru avem în jur de 20.000 de ucraineni, iar 15.000 dintre ei numai pe zona Mamaia Nord-Năvodari”, a declarat aceasta.

Te-ar mai interesa: Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GRE...

La evenimentul de inaugurare au luat parte directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, șeful delegației în România a Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Emilie Goller, reprezentantul Crucii Roșii Suedeze, Marcus Sjokvist, şi alţii.

În deschidere, directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter, a precizat că, din statisticile lor, judeţul Constanţa este pe locul 2 pe ţară în ceea ce priveşte numărul de refugiaţi, motiv pentru care era imperios necesar să deschidă acest magazin. În plus, a adăugat el, se va mai deschide un punct de asistenţă medicală la Năvodari, cu ajutorul Crucii Roşii franceze.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Cu această ocazie, preşedintele CJC, Mihai Lupu, a declarat următoarele, potrivit MyCta.ro: „CJC, prin toate instrumentele, prin Spitalul Județean și Pavilionul Expozițional, a fost alături mereu de acești oameni. Nu este suficient ce am făcut. Consider că trebuie să ținem în continuare stindardul sus. Important este să fim alături de cei care au nevoie de noi. Orice ajutor, indiferent cine îl dă, este extraordinar de important, pentru că este o barbarie ceea ce trăiesc aceşti oameni în Ucraina”.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private