Sari la conținut

NU mai vrea să primească refugiați din Ucraina, doar români aflați în dificultate. Refuzul aparține unui preot. Iată care sunt motivele

NU mai vrea să primească refugiați din Ucraina. Refuzul aparține unui preot. Iată care sunt motivele explicate de preotul care nu mai dorește ucraineni.

Luna februarie a acestui an a adus mare suferință poporului ucrainean, din cauza războiului pe care îl știm cu toții…

De altfel, războiul din Ucraina a a obligat mamele să își ia copiii și să plece din țara natală cât mai repede. România s-a oferit să-i ajute primindu-i cu brațele deschise pe toți cei care ne-au trecut granița.

Mulți români i-au primit în case, le-au dat hrană și tot ce au putut pentru a-i ajuta.

Nu le-a fost deloc ușor să ia lumea la pas și să poarte suferința în inimă. Au încercat să își găsească adăpost, acolo unde au găsit oameni binevoitori, așa cum a fost și preotul Claudiu Banu, care până mai ieri le-a adăpostit pe femei, însă acum a comunicat că nu mai dorește acest lucru.

Dacă până mai ieri, preotul Claudiu Banu, din Constanța se arăta dispus să ajute mamele și copiii din Ucraina oferindu-le o masă caldă și un adăpost, acesta a comunicat că nu va mai face acest lucru, notează Constanța 100%.

Care sunt motivele preotului

Potrivit Constanța 100%, preotul a menționat că timp de opt luni a ajutat refugiații din Ucraina, însă nu a beneficiat de niciun ajutor.
„În ziua de 1 martie 2022 am deschis ușile Așezământului filantropic mamelor și copiilor refugiați din țara vecină, Ucraina.
De atunci și până în prezent, timp de 8 luni, am găzduit oferind casă, masă, îmbrăcăminte, activități educativ-recreative permanent, unui număr de 35 de mame și copii refugiați.
Prin urmare, doresc să fac următoarele precizări:
– Tot efortul a fost susținut de Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina, de donatori și sponsori, partenerii noștri în toate proiectele, fără de care nu am putea funcționa.
– Nu am solicitat și nu am primit nici un leu de la Statul român, autoritățile locale sau UE.
Totul s-a realizat prin efortul colectiv al Bisericii noastre din Parc Tăbăcărie și al prietenilor acesteia, grație oamenilor de bine care au rezonat cu proiectul nostru.

Așezământul este privat

Așezământul nostru este unul privat, adică al Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mina.
– Mamele și copiii refugiați au dat dovadă de un comportament model, au participat la toate activitățile administrativ-gospodărești desfășurate în Așezământ.
Sursa: Constanta 100%
– Au avut grijă și au gestionat alături de românce toate resursele oferite de noi cu multă responsabilitate.
– Alături de mamele din România, deja rezidente, au creat o echipă foarte frumoasă, constructivă și eficientă, lucru pentru care le sunt recunoscător.
Însă, din cauza situației grele a mamelor românce aflate în dificultate, împreună cu Consiliul Parohial, în regim de urgență, am luat următoarea decizie:

Începând cu 15 noiembrie 2022 am închis proiectul pentru refugiați din două motive:

Și femeile românce sunt în dificultate

Înregistrăm, din păcate, un număr foarte mare de solicitări ale femeilor românce, aflate în dificultate, care pentru noi sunt prioritate; violența domestică, din nefericire, luând amploare.
Statul român prin programul 20/50 oferă posibilitatea ca refugiații să beneficieze de acest avantaj prin UE.

În proporție de 80%, refugiații găzduiți de noi s-au reîntors în țara lor, restul s-au înscris în programul 20/50, iar în prezent, începând cu 15 noiembrie locuiesc în municipiul Constanța, în condiții deosebite, cu mult superioare asistaților social din România.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, consider că Parohia noastră, prin Așezământul filantropic, și-a îndeplinit rolul binefăcător în această privință, atât pentru mamele și copiii abuzați din România dar și pentru sprijinul mamelor și copiilor refugiați din Ucraina.
Sursa: Constanta 100%
Efortul nostru se va concentra, începând cu data de 16 noiembrie, doar pe cazurile mamelor și copiilor din România aflați în dificultate, deoarece pentru refugiați există deja acest program guvernamental, 20/50, de care aceștia pot beneficia.
Nu a fost deloc ușor, chiar a fost dificil de gestionat, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și al sponsorilor am mers înainte.
De aceea mulțumesc tuturor pentru sprijin și vă invit ca și în viitor să fiți alături de noi în sprijinul mamelor și copiilor aflați în dificultate și care au nevoie de noi toți”, a scris preotul Claudiu Banu în comunicat, notează ct100.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel