miercuri, octombrie 27, 2021

Celebritățile sunt cunoscute pentru siluetele lor de invidiat și uneori pentru măsurile extreme la care recurg pentru a slăbi. De la mania dietelor la obiceiuri care pot duce la tulburări de alimentație,

vedetele apelează la cele mai ciudate și inovatoare tratamente.

Actrița Renee Zellweger a avut curajul de a-și testa sănătatea și rezistența organismului consumând la desert cuburi de gheață. Nu știm cât de mult au ajutat-o cuburile de gheață și în ce cantitate le-a consumat, dar cel mai probabil fluctuațiile de greutate nu au fost în final pe placul ei.

Sfatul nostru este să nu urmați exemplul actriței Renee Zellweger, și nu pentru ca nu am vrea să arătați hot în aceasta vară, ci pentru că acum există un procedeu mult mai sigur și sănătos decât orice dietă cu cuburi de gheață.

Criopoliza folosește frigul pentru a topi grăsimea şi se bazează pe conceptul de topire al grăsimilor prin înghețarea celulelor adipoase până la distrugerea lor. Practic celulele adipoase primesc mesajul de „a se sinucide” din cauza frigului indus de aparat.

Procedura nu este dureroasă și lucrează numai la nivelului stratului de grăsime fără să lezeze pielea, fiind utilă celor care vor să-și subțieze cu cățiva centimetri talia, coapsele și/sau brațele.

Procedura tratează în parte fiecare zonă cu țesut gras

Mai întâi se localizează depunerile de țesut gras și apoi se aduc

treptat la o temperatură de 3 grade Celsius. Principiul de funcționare se bazează pe faptul că țesuturile grase de sub piele sunt mai vulnerabile la temperaturi scăzute în comparație cu celelalte țesuturi din jur, precum pielea și mușchii.

 În laborator, inventatorii procedurii au observat că, atunci când este expus unor temperaturi joase, stratul adipos se inflamează si se desprinde de celelalte țesuturi. În timp, mai exact într-un interval de două-șase săptămâni, ele mor și organismul le elimină natural, prin procesele metabolice.

O ședință durează între 30 si 40 de minute

Fiecare

zonă tratată necesită un alt interval de expunere la frig, în funcție de grosimea stratului adipos. O ședință cu o singură aplicare durează între 30 și 40 de minute, dar pentru zonele mai extinse cum este abdomenul este nevoie de 2 aplicări. 

Pentru fiecare zonă de tratat, sunt necesare 1 până la 3 ședințe de tratament. După o ședință de tratament, grosimea stratului de grăsime se reduce cu 3-15 mm ceea ce echivalează cu o pierdere de 25-45% (medie 40%) din grăsimea zonei tratate. Iar după 3 ședințe se pot pierde 2 măsuri la fustă sau pantaloni.

Rezultatele încep să fie vizibile din

ziua 15 de tratament și sunt maximale pentru o ședinta la 45 zile, fără dietă și fără exerciții fizice speciale. După 45 de zile se poate efectua o nouă ședință de tratament.

Spre deosebire de alte proceduri de slăbit, criopoliza este puțin dureroasă, pacienții simțind o tensiune ușoară din cauza efectului vacuumului alături de o senzație locală de frig, mai ales la începutul procedurii. După ședință, roșeața cauzată de aparat poate dura câteva ore, rareori întâlnindu-se cazuri când s-a format un hematom ce s-a retras în câteva zile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri