luni, septembrie 27, 2021

Combinaţiile de alimente sănătoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decât în cazul în care acestea ar fi consumate separat.

Cereale integrale, ceapă și usturoi

Roșii și ulei de măsline

Uleiul

de măsline crește colesterolul bun și îl scade pe cel rău, prevenind blocarea arterelor. Însă când îl amestecați cu roșii aduce și alte benficii. Un studiu din 2000 publicat în Free Radical Biology and Medicine a arătat că uleiul de măsline crește activitatea licopenului din roșii.

Broccoli și roșii

Aceste două alimente combinate devin o adevărată armă împotriva cancerului. Potrivit unei cercetări publicate în Cancer Research, în 2007, o dietă care conține 10% brocoli și 10% roșii duce la o scădere cu 52% a tumorilor canceroase. Doar roșiile scad tumorile cu 34% și doar brocoli cu

42%.

Ciocolată neagră și mere

Aceste două alimente delicioase consumate împreună îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară. Coaja merelor conține un flavonoid numit quercitină care acționează ca antiinflamator. Cacaoa este bogată în catehine, antioxidanți care previn rigidizarea arterelor. Când sunt combinate aceste substanțe, pot elimina cheagurile de sânge.

Somon și usturoi

Cele două alimente scad riscul bolilor cardiovasculare. Un studiu din 1997 publicat în American Journal of Nutrition a testat efectele acestei combinații pe bărbații cu colesterol crescut. Rezultatele au arătat

că după ce au consumat 900 mg de usturoi și 12 g de ulei de pește, colesterolul total a scăzut cu 12,2% iar colesterolul LDL (rău) cu 9,5%.

Ultimele stiri