Cu cine a mai intrat în contact italianul care a infectat un român cu coronavirus. Traseul lui în România

Cu cine a mai intrat în contact italianul care a infectat un român cu coronavirus. Traseul lui în România
Cu cine a mai intrat în contact italianul care a infectat un român cu coronavirus. Traseul lui în România

Cu cine a mai intrat în contact italianul care a infectat un român cu coronavirus. După ce a fost confirmat primul caz de coronavirus, în România, un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu cetățeanul italian, autoritățile române au stabilit traseul exact al bărbatului. 

Un italian, în vârstă de 71 de ani, infectat cu coronavirus a călătorit, în România, timp de cinci zile și s-a plimbat prin mai multe localități din Oltenia.

Bărbatul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia.

Acestora li se adaugă pasagerii care care au mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Numai în aeronavă, 44 de pasageri și angajaţi ai companiei aeriene au stat în imediata lui apropiere.

Cu cine a mai intrat în contact italianul care a infectat un român cu coronavirus

Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului arată astfel:

– 18 februarie: ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna
– de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj
– 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socrii
– 19 februarie, italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine
– 20 februarie, bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale
– 20-21 februarie, bărbatul are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu
– 22 februarie, italianul se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14 pleacă spre Bologna într-un avion plin de oameni. În Italia medicii îl consideră suspect de coronavirus.
-25 februarie, medicii din Italia confirmă că bărbatul este infectat cu cronavirus. Autorităţile din România intră în alertă. Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul sunt căutate pentru a fi testate de medici.

24 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox