Sari la conținut

Cu toții am simțit că suntem „tulburi” uneori. Uite cinci obiceiuri care stimulează funcția creierului 

boli neurologice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai nocive obiceiuri pentru creier

Din cuprinsul articolului

Obiceiuri care stimulează funcția creierului. Stilul de viață modern joacă un rol important în scăderea funcției cognitive și a creierului.

Stresul, lipsa exercițiilor fizice, expunerea la poluanții din mediu, alimentația necorespunzătoare, singurătatea și izolarea socială sunt factori care cresc riscul de disfuncție a creierului.

Obiceiuri bune pentru creier

oboseala cronica
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Iată cinci obiceiuri care stimulează funcția creierului:

Somnul

Cercetările confirmă că calitatea slabă a somnului și somnolența în timpul zilei sunt asociate cu un risc crescut de apariție a Alzheimer, în timp ce cu cât dormi mai puține ore, cu atât procesul de îmbătrânire și micșorare al creierului este mai mare.

Schimbați obiceiurile alimentare

Spre deosebire de produsele din cereale integrale, cerealele rafinate (cum ar fi pâinea albă) și grăsimile trans împiedică funcționarea corectă a creierului și limitează capacitatea cognitivă.

Stabiliți priorități

Responsabilitățile și obligațiile vieții de zi cu zi supraîncarcă creierul cu informații. Notează într-o listă ce ai de făcut în timpul zilei și încearcă să nu te stresezi.

Plimbări în natură

Cercetările arată că expunerea la natură îmbunătățește atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. De exemplu, expunerea la stimuli naturali poate juca un rol important în reglarea sistemului nervos și reducerea nivelurilor de hormoni de stres cortizol și adrenalină.

SPORT: Exercițiile aerobice pot îmbunătăți funcția memoriei și pot menține creierul sănătos pe măsură ce îmbătrânim.

Pe lângă cele cinci obiceiuri benefice de mai sus, consumul de cacao poate declanșa eliberarea de endorfine și serotonine în creier, oferind o îmbunătățire a stării de spirit, ceea ce determină reducerea nivelului de anxietate, potrivit Capital.

Boabele de cacao sunt cunoscute și apreciate de mii de ani în medicina tradițională a popoarelor din America de Sud și Centrală, dar, cu timpul, beneficiile lor pentru sănătate au ajuns să fie apreciate la nivel mondial. Printre acestea se numără și tratarea sindromului de oboseală cronică și a unor boli neurodegenerative.

Boabele de cacao sunt benefice pentru vindecarea rapidă a rănilor, pentru îngrijirea pielii și ajută la îmbunătățirea sănătății creierului. Boabele de cacao au proprietăți de îmbunătățire a dispoziției și exercită efecte protectoare împotriva neurotoxicității.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel