Sari la conținut

Cum a ajuns o fetiță de 7 ani să cântărească 220 de kilograme. Ce mânca în fiecare zi

Cum a ajuns o fetiță de 7 ani să cântărească 220 de kilograme.  Jessica Gaude a fost cândva cel mai corpolent copil din lume, din fericire pentru ea, a reușit să scape de kilogramele în plus fără nicio intervenție chirurgicală. Însă nu a fost ușor. 

Aproape toată lumea adoră mâncarea fast food și, dacă a consuma cantități mici nu este periculos pentru sănătate, excesul poate avea efecte devastatoare.

Jessica a învățat pe propria piele că dragostea ei pentru produsele de acest gen nu ar fi trebuit să se transforme în obsesie sau dependență. La doar 7 ani, fetița ajunsese să aibă o greutate mult prea mare până și pentru un adult: 220 kilograme. Iată cum a ajuns în această situație.

Născută în Knoxville, Tennessee, Jessica Gaude a fost un copil sănătos, însă cu obiceiuri alimentare care curând aveau să-i aducă mari probleme. Fetița ajunsese să mănânce la fiecare două ore.

Mânca 10000 de calorii pe zi

Dacă părinții ei refuzau să-i dea gustările, obișnuia să aibă accese de furie. Aceștia nu și-au dat seama că stilul ei de viață și greutatea erau alarmante și, prin urmare, au continuat să o hrănească în exces. Zilnic, copila consuma mâncare fast food, băuturi carbogazoase, hamburgeri cu cartofi prăjiți și o cantitate nesănătoasă de bomboane de ciocolată.

Jessica a consumat aproximativ 10000 de calorii pe zi, mâncând aproape 15 hamburgeri. În cele din urmă, picioarele fragede, căci era doar un copil de șapte ani, nu au putut să-și susțină greutatea. Oasele îndoite și greutatea excesivă au împiedicat-o să meargă și, prin urmare, obișnuia să se rostogolească pe podea pentru a se mișca.

Greutatea ei i-a provocat probleme serioase la sistemul respirator. Din cauza acestora, a ajuns la Spitalul de Copii din East Tennessee. Mama ei a susținut că Jessica va „mânca până la moarte”. Din fericire, nu a fost cazul și viața i s-a schimbat după ce familia a acceptat ajutorul specialiștilor.

A reușit să slăbească 145 de kilograme fără operație

Odată ce a fost internată la spital, cazul a ajuns la urechile autorităților, care au luat măsuri. Bănuind că este un caz de abuz asupra copiilor, serviciile de protecție au luat-o pe Jessica în custodia lor. Mai târziu, a ajuns la o clinică de obezitate din Virginia, unde a fost pusă sub o dietă strictă și o rutină riguroasă de exerciții fizice.

Mama fetei, Carolyn Gaude, a recunoscut că a greșit pentru că i-a îngăduit fiicei să își pună în pericol viața. Ea a spus: „Toți părinții fac greșeli, nu există părinți perfecți. Dar am făcut greșeli care ar fi putut costa viața copilului meu – sunt vinovatul principal.”

În clinica în Virginia, Jessica a reușit să slăbească 145 de kilograme fără nicio intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, după pierderea în greutate, medicii au prescris o intervenție chirurgicală reconstructivă pentru a îi realinia dezosarea strâmbă și pentru a îndepărta cele 9 kilograme de piele suplimentară.

După acest moment, Jessica a putut duce o viață normală, iar cazul ei rămâne un semnal de alarmă pentru părinții prea îngăduitori când vine vorba de alimentația celor mici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel