marți, mai 30, 2023

Cum a ajuns un prezervativ în plămânii unei femei.  O femeie în vârstă de 27 de ani s-a prezentat la spital cu tuse, febră și mucus gros care persista de șase luni.

Cu patru luni înainte de a se prezenta la spital, i se prescriseseră antibiotice și tratament antituberculos, care nu păreau să aibă niciun impact asupra simptomelor, scriu medicii într-un raport de caz publicat în National Library of Medicine (Bibilioteca Națională de Medicină din SUA), potrivit IFL Science.

Te-ar mai interesa: Camera Deputaților amână să voteze proiectul de le...

Apoi, femeia – profesoară într-un liceu din SUA – a fost testată pentru tuberculoză, iar rezultatul a fost negativ pentru această boală. Cu toate acestea, când i s-a făcut o radiografie, a fost descoperită o leziune în lobul superior drept al unuia dintre plămâni. În urma investigațiilor suplimentare, aceasta părea a fi „o structură inversată asemănătoare unui sac ‘așezat’ în bronhii”.

În urma unei intervenții chirurgicale, medicii au scos „sacul” misterios. Deși cea mai mare parte a fost distrusă în urma procesului, rezultatul a fost șocant: un prezervativ.

Te-ar mai interesa: Cum arată negii cancerigeni din zona intimă. Medic...

Uimiți de ceea ce au găsit, medicii i-au pus mai multe întrebări femeii și soțului ei. Rușinată, ea le-a mărturisit cadrelor medicale că prezervativul ar fi ajuns în plămânii săi în urma unei partide de sex oral.

„Cei doi soți și-au amintit că prezervativul se slăbise în timpul actului și că, în acel moment, doamna avusese și un episod de strănut sau tuse”.

Ce au scris medicii în raport

Medicii au observat că diagnosticarea problemei a fost întârziată de mai mulți factori. Iată ce au notat în raportul medical:

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

– Ei cred că era puțin probabil ca prezervativul în sine să provoace o leziune pulmonară în mod direct, ” din cauza consistenței sale moi, elastice și cauciucate”, dar obstrucția ar fi putut duce la acumulări de secreții, precum și la infecții. Cu toate acestea, modul în care prezervativul a clintit în interiorul plămânului ei în timpul respirației și tusei a eliminat probabil unele secreții, ceea ce a dus la întârzierea simptomelor care ar putea fi observate de personalul medical.

Te-ar mai interesa: Când hemorozii devin o problemă de sănătate gravă?...

– Rușinea. Echipa scrie că este posibil ca acest cuplu să fi ezitat să dezvăluie ceea ce s-a întâmplat sau, altfel, nu a corelat cu adevărat inhalarea unui prezervativ cu apariția ulterioară a tusei.

– Având în vedere vârsta pacientului, echipa nu a luat în considerare de la început inhalarea unui corp străin ca posibilă explicație.

Mai mult, echipa medicală crede că acest caz, care a avut loc în anul 2021, ar putea fi singurul de acest fel din literatura medicală.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru funcția hepatică. Terapeut: ”Mămăli...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private