sâmbătă, septembrie 18, 2021

Printre zecile de mii de participanți la celebrul festival Untold, au fost surprinse și personalități din lumea politică cum ar fi ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode. Acesta a fost aspru criticat

de sindicatul Europol pentru atitudinea sa sfidătoare de a purta masca de protecție doar la poza oficială, în rest aceasta a fost ținută … la mână.

În imaginile postate de jurnaliştii de la clujust.ro, ministrul Lucian Bode a fost prezent la festivalul UNTOLD. Acesta a fost surprins la unul dintre barurile de la zona VIP în timpul unei discuţii, fără a purta masca de protecţie.

Sindicaliștii au remarcat că Lucian Bode s-a comportat exemplar la poza oficială, dar ulterior și-a dat masca jos, deși nu ar fi trebuit.

Printre cei din jurul său nu s-a numărat şi primarul Emil Boc, prezent şi el la

eveniment cu soţia. Însă Boc a stat în mulţime, cum face de obicei la Untold, nu la zona VIP.

“Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor “wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție.”, spun cei de la Europol.

Sindicaliștii mai atrag atenția asupra dublului standard social folosit în pandemie: la concerte avem voie grămadă, la școală cu copiii, nu!

“Sigur, pentru poza oficială, a folosit-o, dar ulterior și-a dat-o jos. Asta pentru că Legea în România se împarte între ‘jmecheri’

și ‘fraieri’. Între cei care permit să se organizeze festivaluri cu zeci de mii de oameni care efectiv se iau în brațe în aglomerație și școlile unde nu se permite vizita părinților la prima zi de școală a copiilor lor.”, se mai arată în mesajul sindicaliștilor Europol.

În opinia sindicatului, atitudinea ministrului afectează încrederea cetăţeanului în autorităţi.

“După ce această imagine cu ministrul Bode fără mască a devenit virală, ne întrebăm ce răspuns ar trebui să ofere un polițist din stradă cetățeanului care va fi amendat pentru nepurtarea

măștii de protecție și îl va întreba dacă și Bode a fost amendat la UNTOLD pentru aceeași faptă.”, concluzionează polițiștii.

Ultimele stiri