sâmbătă, iulie 2, 2022

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a declarat, în exclusivitate, la emisiunea Evz Play, că ar putea fi demis oricând dacă Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Duță, decide acest lucru. 

„Când ți se spune să părăsești o echipă, ți se pare. Dar acesta este un lucru pe care poate să îl facă orice Guvern pentru că este doar o poziție. Eu pot fi demis dacă ministrul Bode, adică șeful meu, solicită acest lucru. Atunci, așa se face ”, a spus Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Cele trei simptome ale unui atac cerebral. 1 din 5...

Întrebat dacă a luat decizii greșite în gestionarea pandemiei de coronavirus, șeful DSU a precizat că nimic din ce a anunțat public nu a fost decis doar de el, ci după nenumărate consultări cu autoritățile de specialitate.

Nicio persoană nu ia decizii singură

„În primul rând ce trebuie să se înțeleagă este că nicio persoană nu a luat decizii singură. Da, au fost unele decizii pe care le-am propus, m-am consultat înainte să le iau. Îmi asum ce propun și ce am propus în anumite situații, dar deciziile în această pandemie au fost tot timpul pe mecanismul legislativ.

Exista grup, existau voturi, exista Comitet de Situații de Urgență, un mecanism extrem de important și care poate să spună că nu vrea asta, vrea nuanțarea ei, dar se asumă și discuțiile se mută la nivelul hotărârii de Guvern.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

În primul rând poziția mea de șef al DSU, impune ieșirea și vorbitul și să ies la declarații. Este normal, așa a fost și colegul meu din Italia care a coordonat totul și prezenta lucruri plăcute și neplăcute care nu vin bine pentru omul de rând”, a spus Arafat.

Întrebat despre introducerea obligativității certificatului verde, Arafat a spus că nu el e cel care a decis acest lucru, deși unele publicații așa insinuează. ”Certificatul verde nu este o invenție a mea, ci a Uniunii Europene.

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private