Sari la conținut

Cum a scăpat virusul de sub control, în India? Greșelile care au schimbat evoluția pandemiei

India se confruntă cu o situație fără precedent la nivel global. Într-o singură zi au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare și 2.767 de decese. Se pare că tulpina indiană este responsabilă pentru majoritatea infectărilor, aproximativ 60% din populația testată fiind pozitivă cu această variantă.

De asemenea, cu un sistem de sănătate deja vulnerabil, India nu a putut controla evoluția pandemiei de coronavirus la nivel național. Campania de vaccinare nu a atins rezultatele dorite, fie din cauza reticenței populației, fie din cauza dozelor de vaccin în continuă scădere.

Situație fără precedent în India. Peste 195.000 de decese până în acest moment

De la începerea epidemiei, 17,3 milioane de persoane au fost infectate în India și peste 195.000 au murit, plasând țara pe locul patru în lume pentru numărul de decese, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins.

India a plătit un preț mare, fie din cauza practicilor iresponsabile, precum adunările și nerespectarea restricțiilor, fie din cauza densității populației din marile orașe sau a transportului supraîncărcat, notează AFP. Potrivit experților, în ultimele săptămâni, mii de oameni au participat la mitinguri politice în statele în care se organizează alegeri regionale sau la festivaluri religioase, de cele mai multe ori fără măști, promovând reapariția contaminărilor.

Varianta “indiană” a Covid-19 ar putea fi, de asemenea, responsabilă de focarul epidemic. Potrivit The Indian Express, această variantă, numită și B.1.617, a fost identificată la 61% din eșantioanele prelevate în statul Maharashtra, între ianuarie și martie, scrie Național.

Campania de vaccinare anti-COVID nu a avut succes

Eforturile Indiei de a vaccina 300 de milioane de oameni până în iulie s-au confruntat cu probleme.  Doar 114 milioane de injecții au fost administrate până acum, potrivit autorităților locale, iar stocurile de vaccinuri sunt în scădere. Înregistrarea pe internet este limitată, există dificultăți de aprovizionare mai ales în zonele rurale și, nu în ultimul rând, teama de vaccin într-o parte de populației.

Mai multe țări sprijină India

Multe țări s-au mobilizat pentru a oferi sprijin Indiei în această criză. Vaccinuri, echipamente medicale cu oxigen și asistență de urgență au fost oferite de S.U.A, Marea Britanie, Germania și Franța pentru a facilita reechilibrarea situației din India.

Între timp, guvernul central a înființat trenuri speciale pentru transportul rezervelor de oxigen în orașele cele mai afectate, escortate de armată. De asemenea, autoritățile au cerut producătorilor să accelereze producția de oxigen și medicamente care lipsesc.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel