miercuri, martie 22, 2023

Adrian Streinu-Cercel, medic și cercetător român, a luat decizia de a se vaccina împotriva noului coronavirus. El susține că decursul campaniei de vaccinare este influențat de încrederea oamenilor în vaccin și de capacitatea de a urma un exemplu al persoanelor care aleg, de asemenea, să se imunizeze.

Decursul campaniei de vaccinare depinde foarte mult de exemplul personal, spune Adrian Streinu-Cercel. Expertul a declarat, pentru Realitatea Plus, că numărul oamenilor care au venit să se vaccineze a crescut considerabil după ce i-au urmat exemplul. Potrivit dcnews.ro, medicul a pus accentul pe importanța exemplului personal în campania de vaccinare, aspect ce influențează în mod direct încrederea oamenilor față de vaccin.

Te-ar mai interesa: Ficatul gras: fructul care ajută la reducerea grăs...

„Este clar că există și o serie de reticențe la personalul medical. Eu vă dau exemple din Institutul Matei Balș, pentru că eu am fost una dintre primele persoaane care s-au vaccinat. Din momentul în care m-am vaccinat eu, au venit și s-au așezat la coadă să se vaccineze, ceea ce înseamnă că exemplul personal e un exemplu care poate să convingă. De unde aveam circa 600 de persoane înscrise, în momentul de față am depășit cifra de 780 de persoane vaccinate în cadrul Institutului.

Astăzi am primit și o vizită de la Direcția de Sănătatea Publică în vederea evaluării modului în care se desfășoară vaccinarea și, doamnele de acolo au recunoscut faptul că vaccinarea se desfășoară cât se poate de bine și, mai mult decât atât, avem catagrafii cât se poate de clare și știm în fiecare zi ce persoane urmează să vină”, afirmă Adrian Streinu-Cercel, potrivit dcnews.ro.

Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...

De asemenea, el încurajează ca imunizarea să fie flexibilă, după nevoile persoanelor. În ciuda programului stabilit, unele persoane au venit chiar mai devreme pentru a primi prima doză de vaccin. Totuși, medicul susține că este important faptul că aleg vaccinarea și acest lucru ar trebui respectat în orice circumstanță, întrucât „orice persoană care se vaccinează este un bun câștigat în lupta cu această pandemie”, adaugă expertul.

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private