marți, martie 28, 2023

Domnul doctor Lucian Popa, medic primar chirurgie plastică reconstructivă, trage atenția despre trendul în rândul adolescentelor de a-și efectua operații estetice. De cele mai multe ori, acestea sunt refuzate de medicii plasticien, motiv pentru care apelează la cosmeticiene. Rezultatele, din păcate, au consecințe pe termen lung.

Dr. Lucian Popa le atenționează pe tinere să se adreseze doar persoanelor pregătite și acreditate, pentru că, în caz contrar, riscurile ca rezultatele intervențiilor să nu fie cele așteptate sunt extrem de mari.

Te-ar mai interesa: Fericirea trece şi prin farfurie. TOP 10 carbohidr...

Dr. Lucian Popa: „Evităm să facem estetică persoanelor sub 18 ani, chiar dacă au acordul părinților”

„Perioada pubertară este o perioadă de creștere, în care stimulii hormonali sunt foarte puternici. Această perioadă este asemănătoare cu cea a sarcinii. De aceea, orice intervenție pe care doresc să o facă persoanele tinere, cu vârste între 14 și 18 ani, va fi grevată de niște evoluții mai puțin bine definite. În mod categoric, noi, ca plasticieni, evităm să facem estetică persoanelor sub 18 ani, chiar dacă au acordul părinților. Ele trebuie să vină cu acordul părinților, dar abordarea oricum este prohibită.

Cei care totuși o fac trebuie să-și asume o serie de riscuri legate de evoluție, de modul de cicatrizare, de modul de reacție și de obținerea unor expresii mai intense sau deformate. Ca atare, s-ar putea ca ulterior să necesite corecții, intervenția neavând efectul scontat.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre demență și osteoporoză. Densitatea...

Tendința este de a scurta timpul, de a ajunge mai repede la niște expresii mai feminine, dar, din punctul acesta de vedere, recomandarea este de a aștepta ca organismul să se echilibreze, să treacă de perioada pubertății în care toate creșterile, toate manifestările sunt exagerate”, a precizat dr. Lucian Popa într-un interviu pentru BZI.

Operații estetice eșuate. Sursă foto: BZI

Te-ar mai interesa: Cinci alimente și suplimente care acționează ca un...

Adolescentele care își doresc operații estetice, ținte sigure pentru cosmeticieni

Dorindu-și cu ardoare anumite intervenții estetice, adolescentele apelează la cosmeticieni care nu-și asumă riscurile și acceptă chiar și cererile venite din partea clientelor minore. Adolescentele trebuie să știe că până și o simplă injectare greșită a buzelor poate avea consecințe grave atât în ceea ce privește aspectul fizic, cât și pentru starea psihică și stima de sine.

Te-ar mai interesa: Cel mai eficient suc de legume pentru calculii bil...

„Am avut, la un moment dat, o puștoaică de vreo 16 ani care a insistat foarte mult, spunând că are niște buze foarte fine și că nu-i plac, dar am discutat cu ea și i-am explicat că nu este cazul să apeleze încă la intervenții estetice.

Dacă există corecții legate de un accident sau de o manifestare congenitală, cum ar fi, să zicem, buza de iepure, evident că încercăm să restabilim aspectul natural, corecția cicatricilor și îmbunătățirea aspectului fizic, dar și aceste intervenții sunt limitate de faptul că am putea obține niște rezultate exagerate. Nu spune nimeni că nu se fac intervenții de înfrumusețare la pacienții minori, dar un practician care este conștient și care este asumat n-o va face. O fac alții, cosmeticienii, spre exemplu, neștiind și neasumându-și.

Te-ar mai interesa: Cum afectează statul prelungit la birou coloana ve...

Riscurile pot fi extrem de importante. O simplă injectare greșită poate duce la necroză de buze. În astfel de situații se apelează la reconstrucții, dar rezultatele nu sunt foarte satisfăcătoare din punct de vedere estetic, se vor vedea greșelile făcute”, a declarat dr. Lucian Popa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private