Sari la conținut

Cum alegem carnea de porc pentru Crăciun? Trebuie să fim atenți la următoarele aspecte!

carnea de porc
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mit dezmintit despre carnea de porc

Cum trebuie să alegem carnea de porc pentru sărbătorile de iarnă? Trebuie să fim atenți ca ea să fie proaspătă și neinfestată.

Siguranța locului de unde achiziționăm carnea de porc

Acum mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de unde ne achiziționăm produsele de sărători.  Volumul mare de cumpărături din această perioadă necesită și cheltuieli mari, însă nu trebuie să te lași amăgit de preturile mici.

Cumpără doar din locuri autorizate și cu toate avizele fito-sanitare.

Ai grijă să nu cumperi de la persoane necunoscute carne provenită de la animale sacrificate în condiții improprii sau care este comercializată pe marginea drumului, ori direct din portbagaj sau din căruță, chiar dacă vânzătorul spune că are toate examenele sanitar-veterinare.

În plus, trebuie să atent la miros, dar și la alte indicii.

Culoarea trebuie să fie roșiatică, vie, iar dacă este vineție, de nuanță gri sau de culoare închisă sau are o culoare nefirească, să nu o cumperi.

Evită și carnea cu grăsime îngălbenită, fără strălucire, cu mai multe tonuri de culoare. În plus, carnea proaspătă nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită.

Carnea de porc trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense, împănată cu grăsime albă sau roz-alb.

Dacă cumperi carne cu os, trebuie să analizezi atent aspectul oaselor, dar mai ales măduva. Aspectul exterior al oaselor trebuie să fie fin, de o culoare fără pete. În cazul produselor preambalate, trebuie și aici să fii atent la cum alegi carnea.

Trebuie deci să verifici termenul de vlabilitate al pachetului ales. În cazul în care îți faci aprovizionarea pentru mai mult timp e mai bine să alegi varianta congelată, pe care să o depozitezi direct în congelator.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel