sâmbătă, iunie 25, 2022

Loțiune solară este esențială în primul rând pentru sănătatea ta și în al doilea rând pentru obținerea unui bronz perfect.

În orice anotimp trebuie să avem grijă de pielea noastră, cu atât mai mult vara, când razele soarelui sunt extrem de puternice și de dăunătoare. Anumite reguli, dacă le respecți, vei putea să ai mereu o piele sănătoasă.

Iată ce reguli trebuie să respecți înainte de a te expune la soare: 

Te-ar mai interesa: Căderea părului: Oamenii de știință au găsit o leg...

  • În primul rând trebuie să reții că atunci când cumperi o cremă cu SPF, tipul și culoarea pielii sunt factorii principali de care trebuie să ții cont.
  • De asemenea, crema cu SPF pe care o cumperi trebuie să fie eficientă împotriva razelor ultravioletelor de tip B și a razelor ultraviolete de tip A. De aceea, este bine să o iei din farmacii, deoarece aici cremele sunt controlate din punctul de vedere al ingredientelor conținute.
  • Mare atenție și la cifra SPF de pe ambalaj. Aceasta nu arată gradul de protecție, ci doar durata acesteia. Dacă vrei să afli cât timp ești protejată, trebuie să multiplici cu 10 numărul SPF-ului scris pe cutia cremei.
  • Nu în ultimul rând, dacă crema are un indice mic, aceasta trebuie reaplicată pe piele. Atenție! Trebuie să te dai cu ea mult mai des decât o cremă cu indice SPF de 50.
  • Ideal este ca atunci când pleci la mare cu copilul să ai la tine o cremă care să conțină oxid de zinc. Aceasta are un grad de protecție adecvat copilului. Dar, nu uita că trebuie aplicată pe pielea copilului cu 20 de minute înainte de a ieși la soare și ulterior, să o reaplici după 2 ore.
  • Specialiștii spun că o cremă ar trebuie să conțină elemente care protejează împotriva radiațiilor ultraviolete A (UVA). Acestea duc la apariția cancerului de piele sau la îmbătrânirea precoce a pielii, dar să aibă și elemente de protecție împotriva razelor UVB.

Ce tip de cremă cu FPS alegi în funcție de tipul tău de piele:

  • Pielea deschisă la culoare. Este un tip de piele sensibil și de aceea ai un risc mare arsură solară. Practic tu nu ai pigmenți în epidermă. Astfel, vei avea nevoie de o cremă cu un FPS de minimum 35. Mai exact, lipsa pigmenților face ca pielea să se înroșească repede și să se ardă. Ideal este să ai pe față o protecție solară și iarna, și vara. Inclusiv în fondul de ten.
  • Pielea normală are nevoie de o cremă cu un factor de protecție ridicat, 25-30. Iar vara, fața este recomandat să fie acoperită cu o cremă care are un factor de protecție solară.
  • Pielea închisă la culoare. Ei, bine, nu ai nevoie de o super protecție. Îți este suficientă o cremă cu un FPS de 15 ca să ai un bronz uniform.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private