Sari la conținut

Cum ameliorezi arsurile la stomac? Alimente care diminuează aciditatea

greata, dureri stomacale
Sursă: arhiva doctorulzilei.ro
Ceapa poate agrava simptomele bolii Crohn

Arsurile la stomac se află pe lista celor mai comune probleme digestive. Acestea se declanșează atunci când aciditatea din stomac este mult prea mare și apare refluxul.

În majoritatea cazurilor, aciditatea excesivă este cauzată de un stil de viață nesănătos. Alimentația intens procesatp, plină de grăsimi, aditivi și alte substanțe nesănătoase pot provoca arsuri la stomac.

Din fericire, există anumite alimente sănătoase care pot limita aciditatea excesivă și diminuează în mod considerabil arsurile la stomac.

Acestea funcționează precum un pansament natural pentru stomac și te protejează de acidul excesiv.

Alimente pentru arsurile la stomac

Banane

Bananele sunt cel mai bun pansament gastric natural, deoarece în componența acestora se află o enzimă, care are rolul de a stimula mucoasa gastrică să producă o cantitate și mai mare de mucus. Astfel, se formează un strat protector, care liniștește stomacul iritat și ameliorează senzația de arsură. Specialiștii au descoperit că bananele mai verzi sunt benefice pentru a rezolva această problemă digestivă, având mai multe enzime.

Ananasul

Ananasul conține enzime digestive și substanţe proteolitice care au un rol important în ameliorarea arsurilor gastrice și prolemelor digestive. Totodată, ananasul are o cantitate considerabilă de glutamină, substanță care are rolul de a proteja mucoasa gastrică. Mucoasa gastrică este cea mai afectată în cazul acidității crescute.

Mușețelul

Mușețetul este cunoscut pentru efectele sale calmante. De asemenea, datorită proprietăților antiinflamatoare, antiseptice și antispastice, ceaiul de mușețel este aliatul de temut al arsurilor stomacale, notează BZI.

Lemnul dulce

Lemnul dulce conține numeroși compuși, care vă ajută atunci când suferiți de probleme digestive, inclusiv arsurile gastrice și alte afecțiuni legate de digestie. De asemenea, lemnul dulce acționează precum un calmant și analgezic natural.

Menta

Menta este extraordinară când vorbim de arsuri la stomac. Luați câteva frunze de mentă și faceți un ceai calmant. Combinat cu roiniță, elimină gazele intestinale. Consumat ca atare, acesta reduce aciditatea gastrică și ameliorează imediat disconfortul produs de arsurile la stomac, adaugă sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel