Sari la conținut

Cum ar trebui să arate un mic dejun pentru un bărbat. AȘA își pot păstra silueta și starea de bine

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cum ar trebui să arate un mic dejun pentru un bărbat. AȘA își pot păstra silueta și starea de bine! Anca Hâncu, specialist în nutriție, a dezvăluit câte calorii ar trebui consumate zilnic.

„Este important să facem o corelație între activitatea fizică, între metabolismul nostru și caloriile pe care le aducem corpului, adică energia. Dacă avem calorii neconsumate, ele se adună și se transformă în țesut adipos care se depune în locuri pe care nu le dorim”, a spus medicul Anca Hâncu.

Ce trebuie să mâncăm astfel încât să ne păstrăm silueta și starea de bine

„O zi normală înseamnă pentru un bărbat cam 2500 de kcal și 2000 de kcal pentru o femeie. Dacă e să dăm un exemplu, un bărbat ar putea consuma dimineața două ouă fierte cu două felii de pâine și o roșie; la prânz un cotlet de porc făcut la cuptor sau la grătar cu doi cartofi fierți și cu o salată de sfeclă iar seara aș propune un tartar făcut din ton cu avocado”, a mai zis medicul Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Alimente care ne protejează de răceală

Ajută-ți organismul pentru a lupa cu orice BOALĂ! Iată care sunt produsele care aduc un beneficiu în plus în protecția imunității.

Anca Hâncu, medic nutriționist, a demontat cele mai cunoscute mituri despre alimentație. Iată ce a declarat în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1.

“Sigur că orice aliment care conține vitamina C, precum spanac, broccoli, lămâi, citrice, ne va proteja și ne va aduce un beneficiu în plus în protecția imunității. Orice model alimentar sănătos înseamnă că organismul nostru are un sistem imunitar dezvoltat pentru a lupta cu orice boală”, a spus medicul Anca Hâncu.

Sunt alimente care ne îngrășa și altele care ne ajută să slăbim

“Nutriția modernă vorbește tot mai mult de modele alimentare și nu pune atât de mare presiune pe un aliment sau altul. Modele alimentare înseamnă: cantitate, calitate, ore, felul în care combinăm alimentele, în așa fel încât putem dezvolta modele sănătoase sau nesănătoase. Alimentele în sine nu ne îngrășa sau nu ne scad în greutate. Noi dacă știm că un produs are mai multe calorii, mâncăm o porție mai mică. Dacă noi mâncăm în exces un aliment hipercaloric, cu mult zahăr, cu multă grăsime și suntem sedentari, normal că acele alimente o să aducă calorii care se vor transforma în grăsime”, a mai spus Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel