sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Știi cum arată o limba sănătoasă, în mod normal? Ei bine, limba unei persoane sănătoase este întotdeauna roz, moale și nu apare niciun disconfort în timpul mișcărilor. 

Placa galbenă este principalul simptom al problemelor tractului digestiv. De obicei, este însoțită de un miros neplăcut. Uneori poate fi ușor de îndepărtat prin proceduri de igienă. În acest caz, placa se poate datora acumulării de toxine care sunt eliminate din organism și care determină formarea plăcii. Dacă este gros și nu poate fi îndepărtat, pot exista probleme mai grave.

Te-ar mai interesa: Boala secolului care afectează din ce în ce mai mu...

În cazul în care limba nu are un aspect sănătos, acest fapt poate semnala probleme cu ficatul sau pancreasul. Limba poate părea bolnavă din cauza administrării de medicamente sau tulburărilor gastrointestinale. Uneori, chiar acest organ îți poate semnala dezvoltarea răcelilor și a altor boli virale.

Pentru a o elimina, ar trebui să încercați mai întâi să vă spălați limba cu o periuță de dinți și pastă de dinți dimineața și seara. În plus, este util să vă revizuiți dieta prin eliminarea sau limitarea alimentelor grase, prăjite și afumate și introducerea în meniu a mai multor terciuri și produse lactate.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

La ce trebuie să te uiți când examinezi limba?

Există o serie de caracteristici care vă pot spune despre starea organului gustativ și a organismului în ansamblu. Pentru a înțelege dacă acestea sunt normale, trebuie să știți exact cum arată o limbă sănătoasă.

O limbă sănătoasă are întotdeauna o nuanță rozalie naturală

Limba unei persoane sănătoase are întotdeauna o nuanță rozalie naturală. Acest lucru este valabil atât pentru adulți, cât și pentru copii. Orice modificare a culorii normale a organului poate indica o problemă de sănătate.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

Rețineți că o decolorare a limbii nu este întotdeauna un semn al unui proces patologic care are loc în interiorul corpului uman. Poate deveni roșie, portocalie, albastră sau de orice altă nuanță, dacă nu cu mult timp în urmă a trebuit să intre în contact cu coloranți. Prin urmare, ar trebui să aflăm ce a mâncat persoana respectivă înainte de a ajunge la orice concluzie.

În mod normal, limba trebuie să fie umedă. Este starea sa obișnuită. Dacă o persoană se plânge de salivare excesivă, medicul poate suspecta dezvoltarea unei boli care este însoțită de acest simptom. Uscarea membranei mucoase a gurii și a limbii nu este, de asemenea, un semn bun.

Te-ar mai interesa: În multe apartamente există un aparat banal, ignor...

O astfel de afecțiune se întâlnește adesea atunci când crește temperatura corporală și apare deshidratarea. O persoană acordă întotdeauna atenție la umiditatea limbii sale, deoarece uscăciunea acesteia provoacă un disconfort considerabil.

Cum îți dai seama că limba este afectată

O limbă lucioasă, care pare lăcuită, poate fi un indiciu că organismul are un deficit de vitamina B12. Există, de asemenea, o ușoară senzație de arsură pe suprafața mucoasei atunci când apare această afecțiune. Aceste simptome sunt, de asemenea, caracteristice anemiei.

Te-ar mai interesa: Clipe dificile pentru Cristina Șișcanu și Mădălin ...

Pot exista urme de dinți pe părțile laterale ale organului din gură. Acest lucru se întâmplă dacă persoana suferă de anomalii ale splinei. Urmele de dinți de pe limbă apar deoarece țesuturile moi ale acesteia sunt puternic umflate și mărite în dimensiune. Aceste simptome indică apariția hipotiroidismului. Pentru a detecta boala este necesară o examinare a tiroidei.

Limba încărcată

Sintagma de “limbă albicioasă” se referă deseori la limba care s-a colorat în alb parțial sau total. Acest organ din cavitatea bucală pare încărcat sau acoperit cu un strat alb.

De cele mai multe ori culoarea albă nu este un motiv real de îngrijorare, dar există și cazuri rare când acest simptom este un semn al unei afecțiuni serioase cum ar fi o infecție sau cancer în fază incipientă. De aceea, este bine să fii atent și la alte simptome pe care le poți avea și să mergi la medic dacă limba are aceeași culoare albă și după două săptămâni.

Atunci când analizezi poze cu o limbă sănătoasă este bine să știi că aceasta este împărțită simetric în două jumătăți egale. Între ele se află un pliu puțin adânc. Nu strică să o studiem, pentru că poate spune multe despre starea de sănătate. De exemplu, dacă pliul este curbat în mijlocul organului, este posibil să existe o problemă la nivelul coloanei lombare. O curbură în apropierea vârfului limbii avertizează despre dezvoltarea osteocondrozei cervicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private