Sari la conținut

Cum arată ochii unei persoane cu cancer?

ochi albastri
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cancerul ocular este cancerul care începe în ochi atunci când celulele încep să crească scăpat de sub control, potrivit Societății Americane de Cancer.

În plus, celulele canceroase din ochi pot ajunge uneori la ficat și pot creste acolo.

Există multe tipuri diferite de cancer ocular, dar cel mai frecvent tip de cancer ocular este melanomul intraocular primar, iar termenul „primar” înseamnă că cancerul a început în ochi, mai degrabă decât să se răspândească acolo din altă parte. . ; intraocular: cancerul a început în interiorul globului ocular și nu în mușchiul, nervii sau pielea din jurul ochiului, iar „melanomul” înseamnă cancerul a început într-un fel de celulă numită melanocit.

În plus, Clinica Mayo a remarcat că melanomul ocular nu poate provoca semne și simptome, dar atunci când apare, unele dintre semnele și simptomele melanomului ocular pot include:

  • Senzație de fulgerări de lumină sau particule de praf în ochi (corpuri plutitoare).
  • Un punct negru care crește în dimensiune pe iris.
  • Schimbarea formei cercului negru (pupila) din centrul ochiului.
  • Vedere slabă sau încețoșată la un ochi.
  • Pierderea vederii periferice.

Pe de altă parte, sursa a subliniat că factorii de risc pentru melanomul ocular primar sunt:

  • Aveți ochi de culoare deschisă. Persoanele cu ochi verzi sau albaștri prezintă un risc mai mare de a dezvolta melanom ocular.
  • Persoanele albe au un risc mai mare de a dezvolta melanom ocular decât persoanele din alte rase.
  • Vârstă. Riscul de a dezvolta melanom ocular crește odată cu vârsta.
  • Anumite tulburări ereditare ale pielii. O afecțiune numită sindromul nevului displazic, care provoacă alunițe anormale, poate crește riscul de a dezvolta melanom pe piele și în ochi. În plus, persoanele cu pigmentare anormală a pielii, care include pleoapele și țesuturile înconjurătoare, și cu pigmentare crescută a uveei (cunoscută sub numele de melanocitoză oculară), prezintă, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta melanom ocular.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel