Cum arată și cum bate o inimă? Imagini copleșitoare. „Inima într-o cutie”, o nouă metodă de transplant //VIDEO VIRAL//

Cum arată și cum bate o inimă? Imagini copleșitoare. „Inima într-o cutie”, o nouă metodă de transplant //VIDEO VIRAL//

Un filmuleţ fascinant cu o inimă care bate, după ce a fost scoasă din corp, a devenit viral pe internet. Oamenii au ocazia rară să poată observa în mod direct cum inima funcţionează în afara corpului, ea fiind alimentată cu sânge şi păstrată într-o cutie specială, în aşteptarea unei persoane care are nevoie de ea.

Noua metodă „inimă într-o cutie” menține în viață inimile donatorilor după ce au fost luate dintr-un corp, ceea ce înseamnă că pot rămâne utilizabile mult mai mult timp înainte de a fi introduse în corpul unui pacient.

Cum arată și cum bate o inimă? Imagini copleșitoare. „Inima într-o cutie”, o nouă metodă de transplant

Un tânăr tată a povestit cum i-a fost salvată viața când a primit o inimă de la un donator, inimă pe care medicii au ajutat-o să bată în continuare ținând organul într-o cutie.

Lee Hall, în vârstă de 26 de ani, a fost diagnosticat cu insuficiență cardiacă la vârsta de 14 ani și i s-a instalat o pompă mecanică în urmă cu cinci ani pentru a menține sângele să curgă în jurul corpului său.

Dar când cablurile pompei s-au infectat în luna mai a acestui an, medicii i-au spus că are nevoie de o nouă inimă și au spus că are doar două zile pentru a găsi una.

I s-a spus că, dacă nu poate fi găsit un donator potrivit în acel weekend, va trebui să treacă prin trauma de a avea o altă pompă montată între timp.

Dar, în mod miraculos, a apărut o oportunitate când inima unui pacient care murise în acea zi i s-a oferit lui Lee – și i s-a spus că ar putea fi ținută să bată în afara corpului donatorului.

Noua metodă „inima într-o cutie” poate „revigora” inimile și le poate menține în viață până la opt ore înainte de operație. Ar putea salva sute de vieți, deoarece dublează timpul în care inimile pot fi păstrate în afara corpului.

„Modul în care ei reuşesc să ţină în viaţă inima într-o cutie a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru mine. Pur şi simplu m-am trezit simţindu-mă mult mai bine şi asta a fost”, a declarat Lee Hall pentru metro.co.uk.

Recent Posts

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

23 de minute ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

43 de minute ago

Ţările europene în care salariul minim depăşeşte 2.000 de euro. Pe ce loc se situează România

Salariul minim în țările europene. 2024 este anul în care Uniunea Europeană face un pas…

o oră ago

Speranțe pentru vindecare. Primul vaccin personalizat pentru cancer este testat în Marea Britanie

Vaccin personalizat pentru cancer, testat în Marea Britanie. Un studiu important al primului vaccin ARNm…

o oră ago

Horoscop 13-19 mai. Zodia care primește o sumă mare de bani pe neașteptate

Horoscop 13-19 mai. Un moment cosmic captivant se desfășoară în perioada următoare: Soarele se alătură…

2 ore ago

Citeste si: