marți, mai 26, 2020

V-ați întrebat vreodată cum arată plămânii unui om care a fumat 30 de ani? Imaginile șocante au fost dezvăluite de medicii unui spital din China, după ce au extras plămânii unui bărbat în vârstă de 52 de ani, care a murit din cauza unei boli pulmonare.

Aceștia au rămas șocați când au văzut cum arătau organele bărbatului care a fumat câte un pachet de țigări pe zi timp de 30 de ani și care nu a putut renunța la acest viciu până în ultima clipă.

Citește și:

În loc să aibă nuanţa sănătoasă de roz, plămânii aveau culoarea cărbunelui, aceştia fiind extrem de inflamaţi în urma deceniilor de fumat. Filmarea urcată de chirurgi în mediul online a fost vizionată de peste 25 de milioane de oameni, unii utilizatori spunând că este „cea mai bună reclamă anti-fumat din toate timpurile”.

Pacientul era donator de organe, însă medicii și-au dat seama imediat că acei plămâni nu mai puteau salva pe nimeni, scrie Daily Mail.

Citește și:

Dr. Chen, unul dintre chirurgi, a explicat că pacientul nu fusese supus anterior procedurii de recoltare unei analize CT și a făcut apel la întreaga populație fumătoare să conștientizeze pericolele imense la care se supun devenind sclavii acestui viciu.

Parteneri