Sari la conținut

Cum arată stațiunea balneară din România unde vor să ajungă toți turiștii. Investiții de peste 8 milioane de euro

Sursă foto: Băile Sărate Ocna Mureș
Cea mai nouă stațiune balneară din România

Cum arată cea mai nouă stațiune balneară din România unde vor să ajungă toți turiștii. Povestea Băilor Sărate Ocna Mureș din România atrage atenția tuturor turiștilor în căutare de relaxare și vindecare. Cu investiții care depășesc suma de 8 milioane de euro, această stațiune balneară modernă și atrăgătoare și-a deschis porțile publicului în luna mai a anului 2023, fiind primită cu brațele deschise de un număr impresionant de vizitatori.

Cu o tradiție balneară de peste un secol, Ocna Mureș, situată în județul Alba, a devenit un loc de refugiu pentru cei care caută vindecare și odihnă. Aici, turiștii beneficiază de tratamente pentru afecțiuni reumatice, locomotorii, neuropsihice și ginecologice, într-un decor natural și liniștit.

Încasări de peste 2 milioane de euro în doar câteva luni

Investiția masivă în acest complex balnear a fost posibilă datorită eforturilor conjugate ale Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Alba Iulia. Cu un număr impresionant de peste 246.000 de vizitatori în doar șapte luni și jumătate de funcționare în anul 2023, stațiunea s-a dovedit a fi o destinație de succes pentru turiști din întreaga țară și din străinătate.

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor. Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri”, a declarat pentru Ocna Mureș Online, Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Cât costă biletul la stațiunea Ocna Mureș

Veniturile obținute, care depășesc suma de 2 milioane de euro, au permis autorităților locale să reinvestească în facilitățile băilor pentru a asigura un confort sporit vizitatorilor. Extinderea vestiarelor, instalarea de panouri solare pentru încălzirea apei în bazine și mărirea capacității de stocare a apei calde la dușuri sunt doar câteva dintre îmbunătățirile aduse pentru a satisface cerințele turiștilor.

Planurile de viitor includ construcția unui Aqua Parc și a unui hotel pentru a sprijini turismul din zonă, ceea ce va aduce beneficii atât pentru economia locală, cât și pentru dezvoltarea turismului balnear în orașul Ocna Mureș.

„Pe lângă toate acestea vrem să construim un hotel pentru a ajuta turismul hotelier din oraș care are un grad de ocupare de 100% zilnic, de la deschiderea băilor în mai 2023. Investițiile vor continua pentru a dezvolta tot ce înseamnă turismul Balnear în orașul Ocna Mureș,” a declarat Silviu Vințeler, potrivit aceleiași surse.

Cu angajamentul de a continua să dezvolte și să îmbunătățească infrastructura turistică, această stațiune balneară promite să devină un magnet pentru turiști în căutare de relaxare și îngrijire a sănătății, consolidându-și poziția ca unul dintre cele mai importante destinații balneare din România.

Cel mai scump bilet este de 70 de lei, sâmbăta şi duminica, pentru o zi întreagă. În timpul săptămânii este de 60 de lei pentru un adult. Copiii între 7 şi 17 ani plătesc jumătate. La programul redus, de cel mult 4 ore, tariful este de 45 de lei, indiferent de zi, respectiv de 25 de lei pentru copiii între 7 şi 14 ani.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel