sâmbătă, iunie 10, 2023

Cum au ajuns să fie folosiți banii destinați pacienților și utilităților din acest spital? Decizia managerului și anestezistul spitalului a depășit orice imaginație.

Din cauza creşterii preţului utilităţilor care a încărcat bugetul de cheltuieli al spitalelor, în unele cazuri administraţiile locale folosesc banii cetăţenilor ca să ajute spitalele.

Cum au ajuns să fie folosiți banii destinați pacienților și utilităților din acest spital

Este și cazul primăriei Găești care oferă bani cadrelor medicale ce lucrează la spitalul din oraș și fac naveta pentru a ajunge la locul de muncă.

 „Le decontăm transportul. Este un fel de stimulent pentru a-i încuraja pe medici să lucreze în spitalul nostru. (…) Sumele variază în funcție de zilele lucrate, gărzi.

Decontăm abonamentele de tren, autobuz sau la kilometri rulați cu autoturismul personal.

Acum, managerul Belușică va primi aproximativ 600 de lei, iar anestezistul va primi doar 240 de lei. Pentru un medic, media lunară este de 500 de lei”, a declarat primarul Grigore Gheorghe, pentru Libertatea.

Spitalul Orăşenesc Găeşti  tratează nu doar pe cei aproximativ 13.000 de locuitori ai localităţii, dar şi numeroasele comune din zonă.

Decizia managerului și anestezistul spitalului a depășit orice imaginație

Și, cu toate că primăria din Găeşti le oferă lunar bani pentru transport, doctorii Laurenţiu Beluşică şi Dumitru Vârtic folosesc o sursă de curent electric a spitalului pentru autoturismele lor electrice.

Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, pe 27 martie, la ora 11.00, cele două autoturisme se aflau parcate în apropierea peretelui lateral-stânga al clădirii medicale, ambele fiind conectate prin intermediul unui cablu la o priză.

Managerul spitalului susţine că nu consuma curent pe banii spitaluluil, caz în care n-ar fi putut să-și încarce mașina. ci că operatorul GSM cu care spitalul are o înţelegere privată îi permite să folosească priza gratis.

„Este o priză oferită unui operator de telefonie mobilă cu care spitalul a încheiat o înțelegere privată. Acolo este montat și un contor, iar operatorul GSM care a montat pe clădire o antenă ne plătește lunar consumul lor de curent.

(…) Am vorbit cu dânşii la telefon şi mi-au spus prieteneşte că nu au nimic împotrivă dacă îmi încarc maşina la priza lor.”, a declarat managerul Beluşică.

Pe de altă parte, medicul anestezist Dumitru Vartic, care își încarcă autoturismul marca Tesla la aceeași priză pe care o folosește și managerul spitalului, susține că plătește curentul direct managerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private