Sari la conținut

Cum combați virozele? Metode naturale de prevenire și tratament, recomandate de un specialist

virozele respiratorii
Sursa: Unsplash
boli infecțioase ale sezonului rece

În sezonul rece, sistemul imunitar este mult mai slăbit, iar organismul poate fi predispus la infecția cu anumiți agenți patogeni. De multe ori, forma manifestată în timpul infectării cu un anumit agent dăunător este influențată de capacitatea sistemului imunitar de a răspunde împotriva pericolului și de a-l elimina. Astfel, un sistem imunitar puternic este responsabil pentru combaterea eficientă a virozelor, frecvente în acest sezon. Cum putem trata virozele, prin mijloace naturale?

Virozele sunt mult mai des întâlnite în sezonul rece, atunci când sistemul imunitar este slăbit, lăsând organismul să fie mai predispus la infectarea cu diferiți agenți patogeni. Cu toate acestea, potrivit Adevărul, o serie de pași ne pot ajuta să ne întărim sistemul imunitar sau, de asemenea, să îi stimulăm capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor existente. Iată cum poți preveni și trata frecventele viroze ale sezonului rece!

„În primul rând, noi ar trebui să ne ferim de bolnavi şi de suspecţi, să ne ferim de zonele aglomerate, să nu stăm foarte aproape unul de altul, să respectăm condiţiile de igienă, să ne spălăm foarte bine pe mâini şi aşa mai departe. Ar trebui să avem mai multă grija de corpul nostru, pentru că apariţia bolii depinde nu numai de contactul cu virusul, ci şi de rezistenţa imunitară a organismului nostru”, afirmă acad. prof. dr. Adrian Restian, medic de familie, potrivit Adevărul.

Care sunt cele mai eficiente metode de prevenire și tratament?

E nevoie să facem tot posibilul pentru a întări capacitatea de apărare imunitară a organismului nostru. Acesta este un paznic foarte vigilent, care apără organismul de orice structură străină care atentează la integritatea noastră.

Să ne îmbrăcăm corespunzător, să ne ferim de umezeală şi de oboseală. Ar trebui să ne odihnim suficient, să facem mişcare şi să consumăm mai multe lichide, mai multă apă şi mai multe ceaiuri. Deoarece după cum spun unii autori, în viroze, odihna şi hidratarea sunt cele mai la îndemână mijloace de prevenire şi tratament”, completează dr. Adrian Restian.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel